Kullarull 2020 the story

Kullarull 2020 resultatlista

Kullarull 2020 resultatlista

Rickard Bergengren fick gulväst och jag grön. Det var omvänd ordning efter loppet.

Rickard Bergengren fick gul väst och jag grön. Det var omvänd ordning efter loppet.

Lennart Klingberg aka Klinga fixade loppet ihop med IFK Helsingborg

Lennart Klingberg aka Klingan fixade loppet ihop med IFK Helsingborg

Upploppet Kullarull

Upploppet Kullarull

Pappa och hans sambo Inger kom och langade dricka. Inte dåligt att cykla dit från Vejbystrand. De var ute halva dagen.

Pappa och hans sambo Inger kom och langade dricka. Inte dåligt att cykla dit från Vejbystrand. De var ute halva dagen.

Jag åkte med Anders Svahn till tävlingen, därav ryggsäck. Ida och Stig kom senare med bilen medan Astrid och Maj stannade i Vejbystrand.

Jag åkte med Anders Svahn till tävlingen, därav ryggsäck. Ida och Stig kom senare med bilen medan Astrid och Maj stannade i Vejbystrand.

David Nilsson, Patrik Nilsson, Ebba Johansson, Anders Svahn och Mats Christiansson

David Nilsson, Patrik Nilsson, Ebba Johansson, Anders Svahn och Mats Christiansson

Resultat Kullarull finns här. Jag vann 3.15 min före Rickard Bergengren.

Vi var i Vejbystrand i min mors stuga söndag till torsdag. Hon var i Åhus så vi passade på att åka ner.

David Nilsson från Visma Ski Classics messade för ett par veckor sedan om en träningstävling på rullskidor med start och mål vid han och Sandras hästgård utanför för Jonstorp på Kullahalvön. Det är bara ca 30 min med bil från Vejbystrand, så det var svårt att motstå.

Ebba Johansson är Skånes framtidshopp. Hon är riktigt vass.

Ebba Johansson är Skånes framtidshopp. Hon är riktigt vass.

Kullarull har arrangerats förr, av den legendariskt entusiastiske skidälskaren Lennart “Klingan” Klingberg. Vi har hyrt Klingans stuga i Sälen för Ultravasan och jag var på hans 60 års-kalas i Jonstorp för ett antal år sedan.

Duell mot Rickard
På pappret var det min kompis Rickard Bergengren och jag som skulle göra upp om det. Jag uppskattar verkligen Rickard som träningskompis för han går igång på att haussa träningstävlingar och intervallpass. När Rickard och jag är i farten kan det bli både prisutdelning, officiell fotograf och nummerlappar på ett vanligt träningspass.

Rickard, Marika och deras Anders flyttar snart ner för gott till Skåne. Det blir en tung förlust för oss boråsare. Lyckligtvis har de stuga i Torekov på Bjärehalvön ca 2 mil från Vejbystrand och de lär vara en del i Borås. Dessutom är ju Skåne inte så långt bort.

Lång solokörning
Starten gick och Rickard tog tät. Direkt blev det en grupp på tre man med Rickard, jag och Thomas Wollenz. Alla tog någon förning. Efter typ 4 min flög Thomas av efter att Rickard gjort en fartökning. Efter typ 6 min släpper Rickard när jag drar jämnhårt. Jag väntar in honom så han får min rygg igen i fall det var någon tillfällighet (hellre åka med Rickard på släp än att åka helt själv). Men han släpper igen och säger till mig att åka.

Efter målgång Kullarull

Efter målgång Kullarull

Så det blev solokörning från ungefär minut 7 och hela vägen in i mål.

Fint tryck
Jag tyckte jag kunde köra med bra tryck hela vägen, även där det gick lätt utför. Snittfarten blev 26,1 km/h på den nästan helt platta banan. Det är bra för att vara mig vid solokörning.

Det var två varv och det andra gick 43 s långsammare. Det är hyfsat på drygt 30 min. Ännu mindre skillnad hade såklart varit önskvärt.

Racefox-värdena var också bra för att vara mig. Den fina formen håller i sig. Jag har tränat bra under en tid nu.

Första passet på 2:or
Jag körde på ett par Skistart-2:or. Egentligen tänkte jag inte tävla mer på dem eftersom de tydligen inte var på förbundets lista över 2:or för tävling. Men i år är de inkluderade där så då kör jag på dem. De rullar ungefär som andras 2:or på lopp. I alla fall inte snabbare än de runt mig, vilket är det viktigaste för mig.

Det här var årets första pass på 2:or. Kanske har jag kört två pass på 3:or. Resten på 4:or. Det gick fint ändå. Lite ovant att köra med normal stav också. Jag tränar i stort sett alltid med Staffanstaven.

Det märks att jag är mer genomtränad nu. Jag var inte förstörd i rygg etc dagen efter. Det hade jag varit om jag gjort detta samma tid förra året.

Min pulsklocka vill inte ladda, så jag körde med Racefox i telefonen. Därav Flipbelt.

Passet på Strava finns här: https://www.strava.com/activities/3665863456/overview

Kullarull karta Racefox

Kullarull karta Racefox

Kullarull Racefox. Snittfart 26,1 km/h.

Kullarull Racefox. Snittfart 26,1 km/h.

Racefox-värden rullskidor Kullarull. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet, ski power.

Racefox-värden rullskidor Kullarull. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet, ski power.

Pulskurva rullskidlopp. 161 i snitt är ganska högt för mig på ett flackt lopp på 2:or. 179 i max är ca 9 slag från min maxpuls

Pulskurva rullskidlopp. 161 i snitt är ganska högt för mig på ett flackt lopp på 2:or. 179 i max är ca 9 slag från min maxpuls

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.