“Utklassad” av Böhm runt Pickesjön

Att Jakob Böhm (som är en seriös löpare) har en Apple Watch som träningsklocka är ett stort mysterium.

Att Jakob Böhm (som är en seriös löpare) har en Apple Watch som träningsklocka är ett stort mysterium.

I onsdags i förra veckan var det träningstävling runt Pickesjön, ca 3,5 km hyfsat flack grusväg/grusstig.

Daniel Parheden är tillbaks i gott slag efter lite slack på en lång Asienresa tidigare

Daniel Parheden är tillbaks i gott slag efter lite slack på en lång Asienresa tidigare

Kretsloppet, som jag jobbar med, har en sommarutmaning som heter “Kretsloppets sjöslag”, där du under juli månad går eller springer runt sjöarna Pickesjön, Byttorpssjön, Dalsjön och Storsjön. Tidtagning sker med Strava och alla som deltar har chans att vinna fina priser.

För att kicka igång detta körde vi en träningstävling runt Pickesjön. Vi vågade inte puffa för det allt för mycket, utan vi var lite försiktiga med marknadsföringen. Det kom ca 25-30 personer, vilket vi tyckte var alldeles lagom.

Det blev ett starkt startfält. Jakob Böhm och jag är väldigt jämna i år och förutom vår duell har vi också ett projekt med att hålla alla bra “nya” löpare i Borås på behörigt avstånd.

Syrachock
Starten gick och Daniel Parheden drog första ca 800 meter på grusvägen på östra sidan. När vi sedan kom in på grusstigen med “berg och dalbane-karaktär” på norra sidan kom John Kumlin som skjuten ur en kanon både uppför och nedför.

Jag hade värmt upp lite slarvigt, plus att jag stod still typ kvarten innan start eftersom jag var lite ansvarig från Kretsloppets sida. Det i kombination med att jag har tålig tolerans för dödsryck på korta lopp gjorde att syrachocken var total.

Träningstävling Pickesjön med Kretsloppets sjöslag

Träningstävling Pickesjön med Kretsloppets sjöslag

Lite senare kroknade Kumlin lite grann och Böhm gick upp i spets. Jag lyckades aldrig täppa luckan till Böhm och han seglade ifrån. Sista kilometern är flack på grusväg och jag var inte ens nära att komma ikapp. Även om jag bara var ca 5 sekunder efter så hade Böhm koll på läget. Han hade en växel till om det hade behövts medan jag långspurtade allt vad jag orkade.

Bakom mig kom Simon Evaldsson typ 2 s bakom mig, och Kumlin ca 5 s bakom mig. Parheden, som gör sub 34 min på milen var drygt 20 s efter mig. Riktigt kul att vi är många som är ganska jämna i Borås.

Utrustning
Jag sprang i ett par nya Hoka One One Clifton 6.

Pga klock-strul fick jag springa med telefonen (iPhone 11 Pro), vilken som väntat inte fixade att springa i 3.08 min/km i skogen. GPS:en funkade så dåligt att jag inte ens fick mitt segment registrerat.

Återigen: iPhones GPS är så dålig att det inte duger till att ens springa på breda skogsstigar. Åtminstone inte på pass där man springer lite snabbare.

Linda Svedensten på Borås Energi och Miljö jobbar en hel del med Kretslopet

Linda Svedensten på Borås Energi och Miljö jobbar en hel del med Kretsloppet

Martin Josefsson med sonen Sixten kom och hejade efter en inbjudan från Erik Thiberg som också var på plats

Martin Josefsson med sonen Sixten kom och hejade efter en inbjudan från Erik Thiberg som också var på plats

Elin Svenningsson och jag var representanterna från Kretsloppet

Elin Svenningsson och jag var representanterna från Kretsloppet

Simon Evaldsson har haft en enorm utveckling i år

Simon Evaldsson har haft en enorm utveckling i år

John Kumlin fyllde år dagen till ära. Han siktar på sub 33 på milen i år.

John Kumlin fyllde år dagen till ära. Han siktar på sub 33 på milen i år.

Koll på Strava?

Koll på Strava?

Elin Svenningsson på Kretsloppet

Elin Svenningsson på Kretsloppet

Hanna Kumlin och John Kumlin

Hanna Kumlin och John Kumlin

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på “Utklassad” av Böhm runt Pickesjön

  1. Anders skriver:

    Tycker den inbyggda hälsoappen i Apple Watch fungerar riktigt bra , överför sen till Strava via healthfit. Men ska man jaga live segment får man ha nåt annat…

Kommentarer är stängda.