Hemmavasan 2020 – samtliga lopp 15-22 aug

Hemmavasan 2020

Hemmavasan 2020

Jag blev utmanad av 2019 års vinnare i Cykelvasan, Emil Lindgren, att köra samtliga lopp i Hemmavasan. Det innebär alla sommarveckans alla löp- och cykellopp (trail och MTB). Och jag råkade tacka ja, efter lite påtryckningar från Vasaloppet.

Det kommer att bli en mustig vecka. Ett utkast till upplägg syns nedan, där grundbulten är att separera de två längsta löpningarna så mycket som möjligt. Cyklingen kan dock kännas den också, eftersom jag bara tränat typ 5 timmar cykling totalt hittills i år.

  • Lör 15 aug: Löp 45
  • Sön 16 aug: Cykel 30
  • Mån 17 aug: Cykel 90
  • Tis 18 aug: Löp 30
  • Ons 19 aug: Cykel 10
  • Tors 20 aug: Cykel 45
  • Fre 21 aug: Löp 10
  • Lör 22 aug: Löp 90
Hemmavasan 2020

Hemmavasan 2020

Vasaloppet kommer att slå på stora trumman med livesändningar etc lördag 15 augusti, så då tänkte jag bjuda in till ett gemensamt träningspass/träningstävling då vi springer 45 km. Jag kommer nog inte att maxa.

Det blir på Nordtorp i Backabo utanför Borås, ca 3 km från där vi bor. De har ett hyfsat flackt 5 km-spår med en fin sträckning. Så man kan varva runt där. Jag tror det blir mer gemytligt än att springa A till B för en sådan här grej. Och så kan man dricka och äta vid varvningen. Jag tänker att man springer i olika smågrupper.

Vasaloppet kommer att ta fram en speciell app för Hemmavasan så att man bl a ser att man virtuellt passerar Hökberg etc.

Jag tror vi kan bli ett lagom stort gäng på Nordtorp lör 15 aug kl 10.00. Vi ses vid SOK-stugan där spåret börjar. Ingen anmälan till mig behövs och startavgiften betalar ni till Vasaloppet på deras hemsida.

Eftersom jag är officiell Vasaloppscoach inom skidor och löpning kan jag erbjuda denna kod som ger dig 20 procent rabatt till något lopp i Hemmavasan: “OFFPARTNERS-HV-EXT”. Ordinarie pris är 275 kr.

Hoppas vi ses på Nordtorp 15 augusti!

Nordtorps 5 km-spår för löpning/vandring

Nordtorps 5 km-spår för löpning/vandring

Hemmavasan banner

Hemmavasan banner

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.