11,7 mil cykel med Susanne och Adam Stenman

Pappas Merida från 90-talet är alltid stekhet

Pappas Merida från 90-talet är alltid stekhet

Cykling med Susanne och Adam Stenman

Cykling med Susanne och Adam Stenman

Fint ortnamn

Fint ortnamn

Har du också en gravelbike med tempostyre?

Har du också en gravelbike med tempostyre?

Kolsvart asfalt

Kolsvart asfalt

Adam Stenman, icke att förväxlas med Adam Steen, före mig och Susanne Stenman.

Adam Stenman, icke att förväxlas med Adam Steen, före mig och Susanne Stenman.

Som jag nämnt tidigare på bloggen så ska jag genomföra hela Hemmavasan, vilket innebär att jag ska springa och cykla 90, 45, 30 respektive 10 km mellan 15-22 aug. Kul förresten att vi blir ett gäng som springer 10, 30 eller 45 km på Nordtorps 5 km-spår lör 15 aug kl 10.00! Välkommen du också.

Jag sneglade på Polar Flow och såg att jag cyklat totalt 9 timmar i år, där det längsta passet var 1,5 h. Så jag känner att jag behöver lite cykling i benen, även om löpningen skrämmer mig betydligt mer än cyklingen i Hemmavasan.

9 mil stig/grusväg på MTB är ändå en bit.

Den här bilden lovade jag Susanne att inte lägga upp.

Den här bilden lovade jag Susanne att inte lägga upp.

Trevligt sällskap
Igår tog jag tag i det rejält. Inte MTB, men landsvägscykling på pappas orangea Merida-racer från 90-talet. Fin stålram.

Adam Stenman och jag hade noterat varandra på några Strava-segment i Vejbystrand och skrivit lite grann till varandra. Han är i likhet med mig badjävel och spenderar några veckor på sommaren i pärlan på Bjärehalvön. Annars bor de i Stockholm.

Jag tänkte mig nog en tur på 2-3 timmar, men Adam hade gjort upp en rutt via Skånes-Fagerhult. Jag kollade på kartan och svalde tungt när jag insåg att det var en bit bort.

Trött sista 2 milen
Men det gick fint. I alla fall första 9 milen. Då tog jag ingen draghjälp. Men sedan kroknade benen, så Adams fru Susanne (som kommer från Vejbystrand) och jag fick ligga på hjul när Adam klöv vind i spets. Susanne var riktigt stark hela rundan. Hon låg aningen mer på rulle och fick en knuff i någon enstaka uppförsbacke, men häftigt att hon kommit så långt i sitt cyklande med en sen start i vuxen ålder.

Den obligatoriska långspurten på ett par minuter sved ordentligt i benen och jag fick som väntat storstryk av Adam, som är en tidigare elitcyklist och numer age group-triathlet som klipper Kalmar på sub 9 och har kört Hawaii.

Totalt blev rundan 11,7 mil med 29,5 km/h i snitt och 118 i snittpuls. 829 höjdmeter. Det kändes ovant att inte cykla på Hallandsåsen (eller nästan inte i alla fall).

Passet finns här på Strava.

Cykling bl a förbi Hjärnarp, Rössjöholm, Skånes-Fagerhult, Örkelljunga, Munka Ljungby och Ängelholm

Cykling bl a förbi Hjärnarp, Rössjöholm, Skånes-Fagerhult, Örkelljunga, Munka Ljungby och Ängelholm

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på 11,7 mil cykel med Susanne och Adam Stenman

  1. Anders skriver:

    Äntligen ett cykelinlägg! Trevlig tur! Du verkar iallafall ha sluppit ramväxlar på stålracern, där hade min gräns gått.

Kommentarer är stängda.