Största träningsveckan sedan Nordenskiöldsloppet 2017

Ravinen i Axeltorps bokskogar på Hallandsåsen

Ravinen i Axeltorps bokskogar på Hallandsåsen

Adam Stenman

Adam Stenman

Bjäre Trail Run-banan i Axeltorps bokskogar

Bjäre Trail Run-banan i Axeltorps bokskogar

Bjäre Trail Run-banan i Sinarpsdalen

Bjäre Trail Run-banan i SinarpsdalenBjäre Trail Run-banan i Sinarpsdalen

Nytt pass med Adam Stenman igår. 2,5 h löp på Hallandsåsen på Bjäre Trail Run-banan.

Förra veckan tränade jag 16 timmar och 6 minuter. Så mycket har jag inte tränat på en vecka sedan Nordenskiöldsloppet 2017. Före dess en vecka på sommaren 2016 som inkluderade en cykeltur på nästan 7 timmar. Före det 24-timmars på skidor våren 2016.

Om jag bortser från ovan nämnda ultraevent får jag gå ändå till slutet av februari 2015, då jag tränade drygt 16 timmar på en vecka två veckor före jag blev 37:a i Vasaloppet.

Så man skulle kunna säga att detta var min mängdrikaste “vanliga” träningsvecka på 4,5 år. Enda oäktingen i veckan var en cykeltur på knappt 4 timmar, samt att jag loggade ytterligare nästan en timme cykling som transport till åsen för löpträning. Att jag bara körde ett rullskidpass kan kanske också ifrågasättas.

Utsikt över Laholmbukten på toppen av Hallandåsen på Bjäre Trail Run-banan

Utsikt över Laholmbukten på toppen av Hallandåsen på Bjäre Trail Run-banan

Skillnad på 7 och 16 timmar
Det var första gången på mycket, mycket länge jag kände mig sliten av träning, mer än bara enskilda pass. Det var en ganska mustig vecka intensitetsmässigt också med 3000 m på månadagen (9 min hårt), passet med 10-9-8..-intervaller på SkiErgen på onsdagen (55 min hårt), intervallpass på rullskidor på fredagen (40 min hårt) och lite kortare fartinslag i ett par andra pass.

Det var kul att testa att träna riktigt mycket en vecka. Men jag tror att det kommer att dröja nästa gång jag gör det igen under en semester. Jag tycker inte det är några problem att peta in en timmes träning om dagen. Genom att gå upp lite tidigare ibland, springa en del med barnvagn och köra ett par styrkepass där Ida och barnen är involverad har det inte så mycket inverkar på familjelivet. Men 16 timmar är mycket. Det är ytterligare 9 timmar som ska in. Jag tyckte jag var borta lite väl mycket.

Bjäre Trail Run-banan i Axeltorps bokskogar

Bjäre Trail Run-banan i Axeltorps bokskogar

Mindre denna vecka
Det är full fart varje dag här nere i Vejbystrand. Mamma har stuga här, pappa har stuga här, syrran har stuga här och Idas syster bor i Höganäs. Det blir kusinlek, lek med Bengtsson-klanen, besök av vänner (över dagen eller övernattningar), simskola, tennisskola, bad i havet, bad i bassängerna, turer med “farfars racerbåt”, stora middagar, lådvin (lite för ofta), ridning på grannens hästar, hundpromenader med grannens hund, blåbärsplockning på Hallandsåsen, turistande på Bjärehalvön, turistande på Kullahalvön etc.

Det är så jag vill ha somrarna. Det är fantastiskt här nere. Och jag kände att 16 timmars träning var i överkant för att kunna vara med så mycket som jag vill.

Måndag till fredag denna vecka är jag själv i Vejbystrand med alla tre barnen då Ida är i Borås och jobbar, så då blir det mindre träning. Jag skulle kunna gå upp i ottan och köra SkiErg, men jag ställer redan klockan och går upp före alla andra i stort sett varje dag för att sitta framför datorn 30-60 min på morgonen. Vi får se var veckan landar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Största träningsveckan sedan Nordenskiöldsloppet 2017

  1. Rickard skriver:

    Wow, den där ravinen får jag nog ta och besöka 🙂 Grymt med mixen, en hård träningsvärk och sedan fint med tid för barnen veckan efter 🙂

Kommentarer är stängda.