Äntligen uppdaterat mjukvaran på SkiErgen – tidigare funkade inte ErgZone

När appen ErgZone var ny fick jag testa en betaversion. Problemet var bara att min SkiErg inte ville prata med telefonen. Det berodde på att mjukvaran var för gammal. Jag var bland de första och jag tror till och med den förste att ha en andra generationens SkiErg i hemmet i Sverige under slutet av 2014, så när jag idag uppdaterade mjukvaran var det verkligen på tiden. Hade märkligt nog inte avsatt en kvart åt det innan.

Det var bara att gå in på Concepts hemsida och ladda ner ett program varifrån man kunde ladda ner den senaste uppdateringen och därefter fick man instruktioner om hur man förde över det på ett USB-minne, som sedan sattes in i monitorn. Jag använde det medföljande USB-minnet som sitter i SkiErgen hela tiden. Batterierna behövdes också bytas sade ett meddelande.

Så nu ska jag börja använda ErgZone hade jag tänkt. Tidigare har jag bara testat på en annan SkiErg. För att programmera in intervallpass på förhand och enklare dela resultatet. Du kan skaffa appen genom att leta upp gruppen “ErgZone – Beta Testers Members Forum” på Facebook.

Uppdatering av mjukvaran för SkiErg PM5.

Uppdatering av mjukvaran för SkiErg PM5.

Uppdatering av mjukvaran för SkiErg PM5.

Uppdatering av mjukvaran för SkiErg PM5.

ErgZone. App för att skapa pass som sedan synkas till SkiErgen.

ErgZone. App för att skapa pass som sedan synkas till SkiErgen.

ErgZone. App för att skapa pass som sedan synkas till SkiErgen.

ErgZone. App för att skapa pass som sedan synkas till SkiErgen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Äntligen uppdaterat mjukvaran på SkiErgen – tidigare funkade inte ErgZone

 1. Karl Neuman skriver:

  Är det möjligt att använda ErgZone och Racefox samtidigt med en enhet? Eller behövs två olika telefoner tex – en kopplad mot maskinen och en mot Racefoxbältet?

  • Erik Wickström skriver:

   Osäker. Tidigare gick det inte att t ex koppla Racefox till både appen och en pulsklocka. Men med Polar H10-bältet går att få pulsen både på klockan och i telefonen. Vet inte om det funkar till både ErgZone och Racefox.

   • Claes Kalderén skriver:

    Det beror på vilka kanaler SkiErgen använder. Racefox använder BLE kanalen och om det i tillägg finns Ant+ så ska det fungera.

Kommentarer är stängda.