Hemmavasan X8 del 6 – 30 km MTB

Hemmavasan Cykel 30 vid Källeberg i Sjömarken

Hemmavasan Cykel 30 vid Källeberg i Sjömarken

Hemmavasan Cykel 30

Hemmavasan Cykel 30

Hemmavasan Cykel 30

Hemmavasan Cykel 30

Jag jobbar för Kretsloppet och igår hjälpte jag till med träningstävlingen Avloppet. Målet är på Sobacken utanför Borås, så jag startade min Hemmavasan Cykel 30 därifrån. Hade först tänkt att starta Vasaloppsappen redan innan och låta den gå medan jag cyklade bland löparna och filmade och fotade. Men insåg att det skulle kännas lite fusk. Då var det ju en massa stopp involverade.

Efter otroligt varmt och bra väder i Borås en lång tid så kom regnet igår kväll. Kanske tog den fina sensommaren ungefär när jag började cyklade. Så det blev MTB på blöta och leriga grusvägar utan skärmar och utan glasögon. Grusiga kläder när jag kom hem. Rundan innehöll också en del asfalt.

Jag kom hem efter 31 km och började ta av mig de blöta kläderna och satte på vattenslangen för att att tvätta av cykeln. Då såg jag att jag inte var i mål utan att jag hade 1 km kvar. Bara att ge sig ut igen. Jag hade koll på att Cykelvasan 90 var 94 km, men inte att Cykelvasan 45 var 44 km och att Cykelvasan 30 var 32 km.

Passet på Strava finns här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.