Fint rullskidpass

Rullskidintervaller på Viared och på Segloravägen

Rullskidintervaller på Viared och på Segloravägen

Kors i taket. Två rullskidpass på tre dagar. Det är bra för att vara mig. Från och med nu hoppas jag att det blir en vana.

Jag körde “FEM AV VARJE”, som vi har i coachingen nästa vecka.

 • 10 min uppvärmning
 • 5 st 3 min-intervaller med 1 min vila
 • 5 st 2 min-intervaller med 1 min vila
 • 5 st 1 min-intervaller med 1 min vila
 • 5 min nedvarvning

Det blev som vanligt på gamla Swenor-4:or. Jag tyckte jag fick upp både fart (se snittfarter på bilden nedan) och puls. Kände mig stark. Jag gillar det passet. 30 min total intervalltid på ett pass på en timme (blev drygt 70 min för mig idag pga lite längre nedvarvning).

Jag värmde upp fram till Lyckebo sjöstad och sedan blev de första två intervallerna på Viared, innan jag nådde Segloravägen, som enligt mig är en perfekt väg för intervaller på 2 minuter och uppåt. Där kommer sällan någon bil och kuperingen är böljande. Och asfalten är bra.

Därför händer det då och då att jag kör fram och tillbaka på den vägen. Den här gången var det medvind ut och motvind hem. Annars kör jag nästan alltid en runda när jag tränar rullskidor.

Snittfarter på Swenor-4:or. Stakning på rullskidor.

Snittfarter på Swenor-4:or. Stakning på rullskidor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fint rullskidpass

 1. Peter Frederiksen skriver:

  Hej, som relativt nysattsande på skidor brukar jag titta denna blogg för att få lite tips och idéer på hur man förbättrar sig. Har ingen kommentar ang inlägget men har nu en fråga angående 5000m på skierg som du har stor koll på. Har blivit lite förvånad då jag på sista tiden kört några skierg pass på 5000m som jag kallar jojo varianten där jag kör första 500m i mellan tempo och kommande 500m i nära full sula och sedan håller på så i 5000m. Blev överraskad första gången jag testade detta då min sluttid blev 17:45 och blev inte lika trött heller. Mitt vanliga rekord annars är 17:44.
  Körde idag 4000*2 och prövade jojo varianten på första 14:02 i tid (1:50 på lugna 500m och 1:40 på hårda 500m. Hade kunnat köra 1000m till om jag inte ställt in maskinen på 4000m, vilket skulle ge tiden 17:32 ungefär detta skulle jag inte klara på vanligt vis. Har du testat nått liknande och fått samma resultat? Motstånd 6 med god teknik på 79kg
  Mvh Peter

  • Erik Wickström skriver:

   Intressant. Jag har kört ”jojo-upplägg” eller ”dynamiska intervaller” som det också kallas. Dock utan att vara snabbare, men oväntat nära. Men det ”ska” ju inte gå fortare eftersom de hade i så fall alla konditionsidrottare på världsnivå kommit på det. Jag tror det finns mentala aspekter. Men det fungerar ju uppenbarligen för dig, så kör!

Kommentarer är stängda.