Höstmaran full och #ergtober

SkiErg fotat som en kvadrat i atletklubben hemma i källaren. Stakmaskin.

SkiErg fotat som en kvadrat i atletklubben hemma i källaren. Stakmaskin.

Höstmaran i Sjömarken 2020 blev fullbokad på fyra dygn

Höstmaran i Sjömarken 2020 blev fullbokad på fyra dygn

Höstmaran som genomförs i Sjömarken utanför Borås 1 november blev full med 40 platser på fyra dygn. Häftigt! Fokus på detta lopp på 21 respektive 42 km är trivsel, inte minst i varvningarna. Varvet är ca 5 km och banan är kuperad, främst stig.

Umara sponsrar med sportdryck till Höstmaran

Umara sponsrar med sportdryck till Höstmaran

Jag har arrangerat många småtävlingar, som t ex träningstävling på SIK vid Delsjömotet i Göteborg där jag skrev min Mastersuppsats, vid SLU i Uppsala där jag jobbade som doktorand och ett flertal mindre träningstävlingar i Borås.

Och så jobbar jag sedan ett par år tillbaka med Kretsloppet som är en stor löptävling i Borås. Inom ramen för det har jag också arrangerat en rad träningstävlingar.

Viared Classic Rollerski premiären
Jag har säkert glömt något, men jag tror den första och enda gången jag varit med och arrangerat en “riktig” tävling med anmälningsavgift och allt var Viared Classic Rollerski, som Rickard Bergengren, Mattias “Z” Carlzon och jag ordnade på våren 2014. Det blev då överraskande Sveriges näst största rullskidtävling det året med ca 130 deltagare.

#ergtober

#ergtober (det ska stå “full fart” och inte bara “fart”)

Höstmaran blir andra “riktiga” loppet. Det känns superkul. Jag gör det med Erik Thiberg och vår förhoppning är att våra familjer och släkter ska kunna räcka som funktionärer. Vill någon vara med och hjälpa till så säg till! Ju mer hjälp desto bättre.

Eftersom intresset var så stort så hoppas vi skala upp till nästa år om den rådande situationen tillåter.

Det där med att arrangera lopp har jag eventuellt ärvt av min far, som ordnade “Claesaloppet” på SP, döpt efter dåvarande vd:n Claes Bankvall.

#ergtober
I podcasten Lagom Kondition håller vi igång med #ergtober, där vi presenterar 2-3 nya SkiErg-pass varje vecka hela månaden. Du hittar passen i vår grupp “Lagom Kondition” i appen ErgZone, i podden, på poddens Instagram-konto eller på andra ställen. Häng på!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstmaran full och #ergtober

  1. Rw skriver:

    Har du tips på fungerande löpardagbok?

    • Erik Wickström skriver:

      Menar du träningsdagbok på nätet? Jogg.se eller TrainingPeaks. Eller pulsklockornas egna. Eller Strava om du gillar att tävla på segment.

Kommentarer är stängda.