2,25 dagar på läger med Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team springer

Lager 157 Ski Team springer på Skåneleden

Andreas Holmberg

Andreas Holmberg

Rullskidåkning på Hallandsåsen

Rullskidåkning på Hallandsåsen

Regnbåge i Västra Karup

Regnbåge i Västra Karup

Rullskidåkning uppför

Rullskidåkning uppför

Löpning med Lager 157 Ski Team

Löpning med Lager 157 Ski Team

Jag joinade Lager 157 Ski Team på deras läger måndag, tisdag och halva första passet på  onsdagen. Så här såg schemat ut:

Måndag:

  • 2 timmar stakning på 3:or inkl 5 st långa backintervaller. Ca 50 min intervalltid
  • 3 timmar lugnt klassiskt på 4:or

Tisdag:

  • 4 h 23 min lugn stakning på 4:or som blev jobbigt för mig på slutet
  • 1 h 30 min lugnt löpning

Onsdag:

  • Vasapass. Långpass stakning på 4:or med hårda inslag. 2 h blev passet för mig, längre för de andra.
Rullskidåkning på Hallandsåsen med Lager 157 Ski Team

Rullskidåkning på Hallandsåsen med Lager 157 Ski Team

Första dagens tre första intervaller gick bra. Sedan var jag rejält sliten i överkroppen resterande dagar. Men kul att se hur bra världseliten är. Emil Persson vann två lopp i Visma Ski Classics i vintras, Andreas Holmberg blev tvåa i bergströjan och Anton känns som den starkaste i sommar. Han har tidigare vunnit sprinttröjan men var skadad förra säsongen.

Marcus Johansson har brutit ett revben och är på väg tillbaka. Han traddade på backintervallerna och cyklade/sprang resterande pass.

Så här skrev jag på Strava efter onsdagens pass:

Sopslut i överkroppen redan på uppvärmningen. Ovant att träna typ en veckodos på en dag både mån och tis. Först race uppför åsen med 185 höjdmeter där Anton var först på ca 16.50, Andreas strax därefter [eller var det tvärtom?] och Emil på ca 17.50. Jag hade ca 19.15. Britta 18.10 (2/3:or) och Elin 18.20 (2/3:or). Sedan 15 min 40/20 (där “vilan” inte var mycket till vila) uppför en lång backe där jag låg i Elins rygg hela vägen. Killarna långt före och Britta ca 20 s före.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.