Motstånd 1 vs 10 på SkiErg

SkiErg-intervallerna genomfördes i bar über. För att se anständig ut på bild drog jag på mig min nya tischa som jag fick på posten förra veckan till följd av att jag genomförde Vasaloppstrippeln 90 i år (pga Hemmavasan).

SkiErg-intervallerna genomfördes i bar über. För att se anständig ut på bild drog jag på mig min nya tischa som jag fick på posten förra veckan till följd av att jag genomförde Vasaloppstrippeln 90 i år (pga Hemmavasan).

SkiErg-intervaller med ErgZone, där adepterna i Wickström Coaching har en egen grupp. Passet "Motstånd 1 vs 10".

SkiErg-intervaller med ErgZone, där adepterna i Wickström Coaching har en egen grupp. Passet “Motstånd 1 vs 10”.

Jag körde passet ”Motstånd 1 vs 10” idag.

Adepterna i Wickström Coaching har också detta pass i veckan och beskrivningen ser ut så här:

  • 15 min uppvärmning på motstånd 1-4 (5 min på motstånd 4 för mig).
  • 10 st 4 min-intervaller med 1 min vila. Varannan motstånd 1, varannan 10.
  • Fart på intervallerna: 3 s långsammare per 500 m jämfört med årsbästafart på 5000 m.
  • 10 min nedvarvning på motstånd 1 (45 sekunder för mig).
  • På det här passet vore det kul att se era pulskurvor i den interna Facebook-gruppen för att jämföra motstånd 1 och 10.

Jag körde exakt samma fart på alla intervallerna, men fick kämpa lite mer på motstånd 1. Frekvensen var däremot lägre på motstånd 1 än motstånd 10. För de flesta är det nog tvärtom.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Motstånd 1 vs 10 på SkiErg

  1. Erik Nero skriver:

    Jag har inte provat just det passet, men jag drog tidigare idag på lätt motstånd (3) och gjorde den spontana reflektionen: att frekvensen blev rätt låg (ca 54). Känslan som plattåkning i lättare före: man glider långt på varje tag. På motstånd 10 måste man ha högre frekvens som i en brant motbacke när man bör skyndar sig att ta nästa tag innan man hinner tappa för mycket fart. Jag ligger ofta runt 70 när jag kör hårt på 10:an. Även så långt som 5000m.

Kommentarer är stängda.