Vasaåket 2021 – så hittar du inspiration och motivation

Idag kl 07.00 blev det officiellt hur det blir med årets Vasalopp. Tjejvasan och Vasaloppet blir en “elittävling”, med ca 100 deltagare i Tjejvasan, samt ca 400 i Vasaloppet (ca 100 damer, ca 300 herrar).

Resterande lopp blir Vasaåket:

Alla som vill kan boka en startplats till Vasaåket som kan genomföras valfri dag från fredag 12 februari till och med söndag 7 mars. Det finns fyra distanser att välja mellan: 10, 30, 45 och 90 kilometer. Dessutom erbjuds Vasaåket Natt 90, Vasaåket Natt 45 och Vasaåket Lag. Nummerlapp, tidtagning, diplom och medalj ingår medan masstarterna stryks. De 25 000 deltagare som redan är anmälda till ett lopp i Vasaloppets vintervecka 2021 flyttas automatiskt över till Vasaåkets motsvarande dag och distans. (Med möjlighet att byta dag och distans)

I veckans avsnitt av Lagom Kondition pratar vi om motivation under en vinter med pandemi och eventuell snöbrist. Vi ger tips för våra fem Vasaloppskaraktärer Hedlund, Silfvercrona, Frisk, Sandelin och Holtz. Kanske känner du igen dig i någon av dem?

Senaste podavsnitten i Lagom Kondition:

137 – Frågespecial
138 – Träning med småbarn
139 – Träning och motivation för olika stereotyper vid corona och snöbrist

Webb

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.