Bergspring Open Track 27K+ the story

Bergspring traillopp i Nordtorp

Bergspring traillopp i Nordtorp

Daniel Ernstsson, som jobbar på/för Sjömarkens IF, sprang också. Vi värmde upp ihop och hans pappa hejade i Hultafors.

Daniel Ernstsson, som jobbar på/för Sjömarkens IF, sprang också. Vi värmde upp ihop och hans pappa hejade i Hultafors.

Fredag till söndag kan man kuta Bergsprings virtuella lopp Open Track 27K+ och jag passade på att göra det idag. Bergspring startade nyligen sin verksamhet och inriktar sig på träningskläder och evenemang inom traillöpning. Det är våra vänner Linda och Peder Hallberg som ligger bakom. Peder springer jag med en del.

Dagens lopp gick i hemmaskogarna på mestadels lerig och knixig stig med ca 600 höjdmeter på 27 km.

Jag sprang hyfsat fort men kontrollerat första 22 km (147 i snittpuls), för att inte vägga och för att inte trilla, vilket jag dock gjorde en gång men utan att skada mig. Sedan försökte jag lägga på en rökare sista 5 km (155 i snittpuls) på Nordtorps gula som är ett lite mer lättsprunget terrängspår. Nöjd med att det gick att öka pulsen på slutet. Trevligt lopp.

Laddad för start

Laddad för start

Jag sprang i ett par Saucony Peregrine. Mina Hoka One One Evo Jawz kändes för tunna för en så lång distans och mina Hoka One One Speedgoat 3 har så tjock sula vilket jag inte tycker passar i så stökig terräng pga risken för att vricka fötterna.

Banan såg ut så här:

 • Första halvan av Nordstorps gröna milspår
 • Sjuhäradsleden bort till Hultafors
 • Hultafors 5 km- och 2,5 km-spår
 • Sjuhäradsleden tillbaka mot Sandared
 • Andra halvan av Nordtorps gröna milspår
 • Nordtorps gula 5 km-spår

Data från Strava efter att jag importerat klockans (Polar Vantage V) TCX-fil:

 • Tid: 2:03:31
 • Sträcka: 26,7 km
 • Snittfart: 4:38/km
 • Totalstigning: 649 höjdmeter
 • Snittpuls: 148
 • Maxpuls: 171 (i spurten)
 • Snittstegfrekvens: 179
Höjdkurva och pulskurva för Bergspring Open Track 27K+ anno 2020

Höjdkurva och pulskurva för Bergspring Open Track 27K+ anno 2020

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, tävling (sedan juli 2012). Bokmärk permalänken.