Test av pannlampan Nextorch Mystar med 760 lumen

Test av Nextorch pannlampa Mystar med 760 lumen

Test av Nextorch pannlampa Mystar med 760 lumen

***Betalt samarbete med Nordik Distribution AB***

Senaste tiden har jag flitigt testat pannlampan Mystar från Nextorch. Eftersom jag under december månad sprang med Stig i barnvagnen på kvällarna 2-3 dagar i veckan (lite mindre löpning i januari) har det blivit ganska många löpturer.

Nextorch MyStar

Nextorch MyStar

Skidpassen har inte varit lika många, men jag har använt den på ett gäng pass både i Orsa Grönklitt och på ekologisk snö i Nordtorp hemmavid.

Rundat batteripack
Jag är van vid att använda lampor på över 1500 lumen och jag gillar modeller med ett band både runt huvudet och över huvudet. Därför var jag lite osäker på hur det skulle gå med en lampa på 760 lumen utan band över huvudet.

Men efter många pass för utvärdering är jag mer än nöjd. Det bästa med lampan tycker jag är hur selen och batteriet är konstruerade för att sitta bra på huvudet. Batteriet som sitter bak på huvudet är rundat för att matcha huvudformen och selen delar sig till två band på där bak. Dessutom är banden enkla att spänna och lätta upp för rätt passform.

Det gör att lampan sitter fint och att ett band över huvudet är överflödigt, även i farter under 4 min/km.

Batteriet passar huvudformen

Batteriet passar huvudformen

I kyla
Mina löpturer med joggingvagn är mestadels på grusväg och asfalt, så där är behovet av ljus inte så stort. Men jag tar ofta avstickare på mindre stigar och där tyckte jag att ljuset var tillräckligt på full effekt (jag testade dock aldrig intervaller utan barnvagn på knixiga stigar). På vägarna kunde jag ha lägre effekt.

Även på skidpassen funkade lampan bra. Bekväm på huvudet och tillräckligt med ljus. Se bilden överst i inlägget.

En av dagarna i Orsa var det nedåt tio minusgrader och lampan höll hela 2 h-passet trots att det inte var fulladdat. Annars upplever jag ibland att vissa pannlampor inte är i närheten av den angivna brinntiden när det är kallt.

I nedförsbackar i hög fart (över 30 km/h) då det svängde saknade jag mer ljus. Då är 760 lumen i lägsta laget.

Batteriindikator samt varningsljus bak på pannlampan

Batteriindikator samt varningsljus bak på pannlampan

Varningsljus bak
Uppe på batteriepacket sitter både en batteriindikator och en knapp för att ha ett rött blinkande varningsljus. Kanske inget som behövs i skidspåret, men en viss trygghet när man springer på ödsliga vägar utan gatubelysning som jag ofta gör.

Tre lägen nedåt
Lampan går att vinkla ner i tre lägen (alltså inte steglöst). Där kunde jag sakna möjligheten att också vinkla upp lampan så den lyser mot himlen för att inte blända någon, vid situationer då man ska prata med någon eller titta till hur Stig har det i vagnen.

Sammanfattning
Jag tycker jag Nextorch Mystar med 760 lumen är bra och prisvärd pannlampa för löpning och längdskidåkning. Mina favoritlampor är de som lyser starkt samtidigt som man kan ha batteripacket på huvudet. Jag gillar inte separata batteripack som ska sättas på ryggen eller läggas i ett vätskebälte eftersom det är ytterligare en grej att rådda med utöver reflexväst, pulsband, barnvagn och kanske hörlurar och telefon för vissa om man ska lyssna på pod.

Nedåtvinklad

Nedåtvinklad

I kategorin med rejält ljusflöde och batteripacket bak på huvudet finns lampor på 1500-2000 lumen som är vassa, men då ligger också prislappen på över 3000 kr. För under 1000 kr är Nextorch Mystar ett starkt kort.

Siffror Nextorch Mystar med 760 lumen
Uteffekt: 760 / 245 / 28 lumen
Drifttid: 4 h 45 min / 8 h 15 min / 81 h
Batteri: 3000 mAH lithium polymer, uppladdningsbart via micro-USB
Längd ljuskägla: 220 m
Vikt: 175 g (med batteri)
Slagtålighet: 1 m
Vattentäthet: IPX-4
Cirkapris: 890 kr

Läs mer om Nextorch pannlampa Mystar med 760 lumen här.

Test av Nextorch pannlampa Mystar med 760 lumen

Test av Nextorch pannlampa Mystar med 760 lumen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Test av pannlampan Nextorch Mystar med 760 lumen

  1. Joakim Gren skriver:

    Ni har ju varit inom det med pannlampa några gånger i er podd, men det är väl ett ämne som förtjänar ett eget avsnitt. Passar ju bra nu när det är mörkt ute och man vill åka längdskidor. Något som jag funderade väldigt på innan jag köpte min var hur stark lampa behövde jag för längskidor i mörker. Vet ju att man behöver en del ljus för att känna sig trygg när det går fort i en nerförsbacke som kanske svänger och har dåliga spår. Och behöver då oxå en bra ljusbild så den är viktig den med. Köpte en Silva 4xt och är väldigt nöjd. Full effekt när det går nerför, och halv effekt annars.
    /J

Kommentarer är stängda.