20 år sedan GM-guldet i stafett

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Jag har många fina minnen från skidåkning. Några sticker ut. Två av dem är de två gulden i Götalandsmästerskapen i stafett med Hestra IF. Båda i samma mössa, som jag också använder idag.

När vi vann 1996 i Borås var det en stor sensation och en fantastisk upplevelse. Intressant nog är samtliga i laget – Henrik Sjöberg (då Pentonen), Joakim Albrektsson och jag – ungdomsledare i Hestra IF idag.

GM-guldet 2001 i Dals-Rostock ligger inte långt efter, även om det var mer väntat och lägre deltagarantal. Då åkte jag i lag med Dan Sundström och Martin Isenwald (då Ewaldsson), som jag idag också har bra kontakt med. Det är nog därför jag håller på att träna och tävla, för alla fina vänskapsrelationer.

Idag är det exakt 20 år det GM-guldet. Tack till Jonathan Börjesson som påminde mig om det. Jonathan håller med med någon skrift om klubben och även om jag ligger i lä gällande hans statistiknörderi har jag en del att bidra med eftersom jag har ett gäng pärmar hemma med resulatlistor. Något som f ö Marcus Wadell tycker är smått sjukligt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på 20 år sedan GM-guldet i stafett

  1. Stort👍👍👍👌👌

Kommentarer är stängda.