Vårhelg

Vilken helg det blev. Solsken och en massa utelek utan jacka för barnen. Ida och jag fick också fixat en del utomhus hemmavid. Onekligen vårkänsla. En utmaning att inte längta efter löpsäsongen. Det gäller att hålla den mentala skärpan i fokuset mot Vasaloppet.

Igår stakade jag 2 timmar på Hestra varav andra timmen i typ Vasaloppsfart. Idag sprang 45 min och skejtade eftermiddagen. 1,5 h med 18,7 km/h i snitt med 125 i snittpuls vittnar om flacka spår på Hestra samt snabbt före. Alltså rejält med träning denna helg. Detta pga inte så mycket träning övrigt i veckan.

Jag glömde ta bilder i helgen, så det fick bli en då jag var instruktör vid en skidkurs på Borås skidstadion nyligen.

Jag glömde ta bilder i helgen, så det fick bli en då jag var instruktör vid en skidkurs på Borås skidstadion nyligen.

Formen har inte varit en höjdare sedan jag underpresterade ordentligt på loppet i Skövde 6 feb. Något har varit fel, något har legat och skavt. Men jag vet inte vad. Normalt vet jag alltid varför formen eller resultaten inte är bra, så det är en ny situation för mig.

Jag tränar många pass med Robban nu och han är starkare än mig när vi kör intervaller och när vi kör Vasaloppsfart. På alla pass. Han brukar i och för sig vara bättre än mig på träning i februari, men det är som om något ligger och bromsar.

I helgen tyckte jag ändå att det vände lite grann. Pulsen var inte skyhög som den varit vid vissa pass och jag tyckte att jag kände mig hyfsat pigg. Att åka på snabb snö är ett bra tips för den som vill känna sig stark. Sedan var det såklart en liten törn när Robban lätt stakade med mig på skejtpasset då han anslöt på slutet, men det är bara att konstatera att han är i finfin form. Jag tror han kliver in topp 100 för första gången i år.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.