Skidavslutning på Hestra

Traditionsenlig maskerad på skidavslutningen på Hestra idag. Astrid var apa, Maj var isbjörn och jag var räv.

Kul att vara ledare. Man får mycket energi tillbaka från barnen. Barnen i min grupp är 6-9 år. Jag tror mycket på lek och vi ger inga tekniktips.

Jag har heller aldrig sagt något om teknik till mina egna barn. De har åkt ganska mycket och de står bra på skidorna uppför och nedför. Vill de veta specifikt hur man stakar, skejtar eller diagonalar får de fråga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skidavslutning på Hestra

 1. Östen skriver:

  Kul avslutning!
  Varför skulle det vara så hemskt med tekniktips på basnivå?
  Själv lär jag ut att “nicka”, “slå bredsida” m.m. så det står härliga till och det blir inte mindre lek för det. Oroa dig inte Erik – tror du är en toppenledare/lekfarbror även med några få tekniktips. 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Jag säger inte att det är hemskt 🙂 Det är bara en väg jag valt att gå. Men det är också skillnad på bollsporter och skidåkning. Om du leker när du har skidor på fötterna lär du dig mycket oavsett hur du gör. Om du leker med fotbollsskor på fötterna är det inte säkert att du lär dig något. Där behövs nog viss styrning, t ex träna på att nicka eller att slå en bredsida. Men jag är lekman på området barnaktiviteter 🙂

Kommentarer är stängda.