164 i snittpuls i 31 min i Nuolja offpist

Skidbestigningsled vid Nuolja offpist mellan Abisko och Björkliden

Skidbestigningsled vid Nuolja offpist mellan Abisko och Björkliden

Pulskurva och höjdkurva topptursskidåkning

Pulskurva och höjdkurva topptursskidåkning

Topptursskidåkning Polar Flow

Topptursskidåkning Polar Flow

Sista dagen i Abisko körde Martin Josefsson och jag på egen hand. Det blev tre (två för Martin) gånger upp och ner i Nuolja offpist. Vi gick från där den gamla stolliften (som vi även åkte en av de andra dagarna) startar till där den slutar och sedan ner ungefär samma väg.

Nuolja offpist är ett häftigt ställe. En lift, en nedfart, noll pistmaskiner, över 500 meters fallhöjd och fantastisk utförsåkning. Andra åket i söndags var ett av mina livs härligaste utförsåk.

De två första vändorna gick jag med ryggsäck. De tog 39 resp 37 min upp. Sedan körde jag sista gången utan ryggsäck och drog på lite mer. Då gick det på 31 min. Med 164 i snittpuls. Tufft. Knep ett Strava-KOM där. Dock var det inte så många som hade gått med Strava där, åtminstone inte med backcountry-val som aktivitet.

Stifan på passet, alltså totalstigning i meter per distans i kilometer, blev hela 130,0.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.