3 h stak för fjärde veckan i rad – runt Öresjö med Johan Österlund

Johan Österlund och jag på rullskidor

Johan Österlund och jag på rullskidor

Jag är fortfarande med i min egen utmaning, att sedan veckan efter påsklovet köra ett träningspass på 3 timmar varje vecka året ut. Ett försök till löfte jag gav i Lagom Kondition. Jag har sagt att det får vara i valfri träningsform, valfri fart och på valfri dag. Motivationsforskning visar ju att man ska ha rimliga målsättningar för att det ska bli av.

Men förhoppningen är att hänga i med 3 h stakning. Och helst på gamla Swenor-4:or (varje gång hittills), som är de trögaste rullskidhjulen. Det är faktiskt ganska stor skillnad mot Elpex-4:or och gamla Swenor-4:or. Däremellan hittar vid AE Nordics 5:or, som är aningen trögare än både modellerna som jag tycker verkar gå ganska lika, nämligen Elpex-4:or och nya Swenor-4:or.

Igår blev det runt Öresjö med Johan Österlund med en liten skarv på slutet. Kanske Borås mest kuperade 3 h-runda. Det blev 694 höjdmeter på 47,5 km (stifa 14,6).

Johan har varit med varje vecka. Han är adept i Wickström Coaching, där han började som nybörjare och nu stakar långpass med mig. Bra utveckling. Jag tror han kommer att starta i led 1 i år.

Jag har förresten också kört utan telefon alla fyra passen, som något slags ansats till att verka seriös med passet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3 h stak för fjärde veckan i rad – runt Öresjö med Johan Österlund

  1. Niklas skriver:

    Går nya swenor 4or lättare än elpex 4or?

Kommentarer är stängda.