Båstad-Mölle-banan för 2021 på bjudrull

Båstad-Möllle-banan 2021. Starten i Östra Karup.

Båstad-Möllle-banan 2021. Starten i Östra Karup.

Båstad-Mölle 2021

Båstad-Mölle 2021

Igår körde jag banan för rullskidloppet Båstad-Mölle som går 5 juni. Loppet startar i år nedanför Hallandåsen i  Östra Karup och går i mål strax söder om Rasta uppe på Hallandsåsen (målet ca 120 meter högre än starten), så det är ett lite missvisande namn på loppet just i år. Men på sikt blir det förhoppningsvis hela sträckningen.

Eftersom jag tränat på Hallandsåsen sedan ungdomens dagar så blev jag lockad att åka. Jag har åkt på alla vägar tidigare, men vägarna i triangeln Hjärnarp-Rössjöholm-Munka Ljungby var ett tag sedan jag åkte rullskidor på sist (det kan ha varit med Staffan Ahlandsberg för många år sedan). Däremot cyklade jag förra året där med min nya “sommarkatt” Adam Stenman och hans fru Susanne. Fina trakter där lövskog blandas med åkermark i böljande terräng.

Båstad-Mölle-banan

Båstad-Mölle-banan

Jag körde på Elpex Wasa-2:or som går kanske som 2,5:or igår, istället för gamla Swenor-4:or som jag i stort sett alltid för på. Dels för att 57 km tar lång tid att åka (plus att jag rullade ner till start från Rasta och rullade tillbaks till bilen efter målgång), dels för att loppet går på 3:or. Jag ringde Lennart “Klingan” Klingberg som jobbar med loppet på vägen ner och han mötte upp och tog några mobilbilder.

Låg på hyfsat och stannade inte en enda gång. 21,0 km/h i snitt. Sommarvärmen gjorde att det rullade bra. Passet finns på Strava här.

Stifan var 9,7. Första backen är rejäl och jag testade att diagonala och stakskjuta där. Det gjorde jag även lite grann på backen på slutet på väg på målet. Annars stakning, mest för att det gick lätt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.