Semester som egenföretagare

På väg hem från Lilla Hult i Skepparkroken där jag hämtade padelrack hos postombudet.

På väg hem från Lilla Hult i Skepparkroken där jag hämtade padelrack hos postombudet.

Det är adeptmästerskap i skejt i Wickström Coaching i nästa vecka så jag har kört några intervallpass på tävlingshjul.

Det är adeptmästerskap i skejt i Wickström Coaching i nästa vecka så jag har kört några intervallpass på tävlingshjul.

Trädgårdsfest med en massa vuxna och en massa och femkamp.

Trädgårdsfest med en massa vuxna och barn och femkamp.

Ida jobbar med magväska. Det känns 2021.

Ida jobbar med magväska. Det känns 2021.

Det är alltid speciellt med semester för mig som egenföretagare. Det funkar liksom inte att bara koppla ur i en månad och sedan återgå till skrivbordet efter sommaren.

Egentligen känner jag inget större behov att vara helledig, eftersom mitt jobb även mitt största intresse. Men på sommaren försöker jag varje år vara så ledig som möjligt i 4-6 veckor, då jag kanske jobbar 20-60 min per dag (det är inte alltid lätt att få in det heller, ofta blir det att jag går upp före de andra i familjen). Någon dag i veckan mer.

Det hade varit ganska tråkigt för både mig och övriga familjen om jag varje dag suttit framför datorn hela förmiddagen när de andra varit på stranden eller någon annan utflykt. Dessutom vill jag träna, gärna lite mer än de 7 timmar per vecka som är någon form av grundnivå för mig. I år vill jag snitta 10 timmar i veckan under juli och augusti.

Löpning är precis som vid större delen av västkusten inte superlattjo. Både Jakob Böhm och jag är rörande överens om att det är överskattat att springa vid havet. Platt och vändbana. Vi föredrar skogen och kuperingen i Borås.

Löpning är precis som vid större delen av västkusten inte superlattjo i Vejbystrand. Både Jakob Böhm och jag är rörande överens om att det är överskattat att springa vid havet. Platt och vändbana. Vi föredrar skogen och kuperingen i Borås.

Lite padel och tennis i sommar?
När vi åkte upp till Jämtland för ett par veckor sedan började 4,5 vecka semester för mig. Nu är vi nere i Skåne och stannar här några veckor, kanske en månad för mig och barnen. Det är svårt att inte trivas här nere. Min mor, min far (förutom nu i två veckor då han är i Skärhamn och vi lånar hans hus) och min syster med familj är här. Och det är ganska socialt med många tillställningar med grannar etc, något vi gillar.

Jag uppskattar hur Vejbystrand är uppbyggt sett till trafiken. De har lyckats skapa en miljö i samhället där få tar bilen korta sträckor och att det inte finns genomfartstrafik. Det gör att barnen kan röra sig ganska fritt med sina kusiner och sommarkompisar.

Nyligen hade vi Martin och Josefin med familj på besök. Det blev bad, krabbfiske, ridning etc. Maj är helt besatt av krabbfiske. När det är varmt har vi en sejour vid vattnet på förmiddag och en på eftermiddagen. Mitt på dagen försöker vi få barnen att vara inne nu när det har varit så stark sol.

Förhoppningsvis kan jag spela lite padel och tennis i sommar. Men det är svårt att få till om man även vill hålla uppe konditionsträningen och jobbet. Alltid vill man göra mer än man kan!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.