Bok om Vasaloppet där jag är med – Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

I veckan släpptes boken “Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår” av Henrik Lenngren. Henrik var frilansare för tidningen Glid (gick senare in i Vasalöparen) kring 2008, precis i början av min “karriär” som frilansare.

Bok om Vasaloppet av Henrik Lenngren. Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Bok om Vasaloppet av Henrik Lenngren. Vasaloppet : 90 Kvinnor och Män i fäders spår

Jag såg väldigt mycket upp till Henrik och det språk han kunde (och kan) bemästra. Min första hemsida som jag styltigt HTML-knackade i programmet Anteckningar var typ en kopia av hans hemsida.

90 profiler intervjuas
Sedan dess har våra vägar korsats någon gång i samband med Vasalöparen, men första gången jag träffade honom var när han intervjuade mig till hans första bok som nu är aktuell.

Där intervjuas också 89 andra Vasaloppsprofiler.

Kul jobb
Jag har haft som uppdrag att hjälpa Henrik både med det övergripande formatet på boken (lite grann) och att hitta intressanta personer att intervjua. Samt att korrekturläsa. Alla dessa delar gjorde han själv väldigt bra, men jag kände ändå att jag kunde tillföra mycket, framförallt på detaljnivå.

Att korrekturläsa Henriks bok var ett av årets roligaste uppdrag. Att några arbetsdagar går ut på att läsa en välskriven och intressant bok om ett ämne man gillar – samtidigt som man känner att man kan komma med värdefulla input – var onekligen trevligt.

Boksamtal
I onsdags hade vi ett digitalt samtal om boken som senare sändes i LB Förlags sociala kanaler. Se nedan från Youtube.

Förutom Henrik Lenngren och jag är det även Lars-Erik Persson och Carina Hammarstrand som också medverkar i boken. Jag börjar babbla efter 12 minuter och 57 sekunder.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.