Tre bra pass, men inte bra form

Rullskidåkning i Vejbystrand

Rullskidåkning i Vejbystrand

Jag tränade bra fredag, lördag och söndag förra veckan.

 • Fre: Stakintervaller med Thiberg på Nordtorp. “Fem av varje” från Wickström Coaching. 5 st 3 min, 5 st 2 min, 5 st 1 min. Vila 1 min på alla. Elpex-4:or. Tur att det är långt kvar till Vasaloppet var känslan efter det passet, även om själva genomförandet gick bra.
 • Equinox Marathon-tröjan från Fairbanks håller än

  Equinox Marathon-tröjan från Fairbanks håller än

  Lör: Stakning 2 h på Hallandåsen. Lugnt. Elpex-4:or. Snitt 18,3 km/h. Stifa 8,9. Skåne ser annorlunda ut på hösten. Vi var där över helgen var att hälsa på min farbror Arne och hans fru Lynn som var där på besök.

 • Sön: 21 km asfaltsmos i 3.45 min/km-fart, inte jättelångt ifrån max. Jag vill helst att 3.45-fart ska vara någorlunda ledigt på flack asfalt, men jag hade nog inte kunnat hyvla av så mycket tid om det vore ett lopp. Samma fart i ett marathon blir 2.38 och denna höst känns inte ens det något vidare självklart. Förra året kändes 2.30 rimligt.  Just nu är 2.45 är mer realistiskt mål.
Sprang i Hoka One One Carbon X 2 med kolfiberplatta.

Sprang i Hoka One One Carbon X 2 med kolfiberplatta.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tre bra pass, men inte bra form

 1. Malin skriver:

  Har du erfarenhet/tips hur man ska undvika att det tar tvärstopp på rullskidor? Blev lite skrämd efter en sån händelse. Åkte klassiskt och har stänkskydd. Vet du om stänkskydden ökar den risken? Var mycket barr så måste kommit in en sten eller kotte i hjulet som jag inte såg. Tack på förhand!

  • Erik Wickström skriver:

   Vilken rullskidmodell var det? Det har hänt mig en gång och det var på en modell jag sällan åker på. Gällande stänkskärmar så har det varit ett par incidenter där väldigt långa stänkskärmar gjort att det tagit tvärstopp varma sommardagar.

Kommentarer är stängda.