Primtalspyramiden på SkiErg i Ergtober

Vår SkiErg gillar sitt plastskydd för monitorn samt mobilhållaren

Vår SkiErg gillar sitt plastskydd för monitorn samt mobilhållaren

Fläkt och öppna fönster är tacksamt när man tränar SkiErg

Fläkt och öppna fönster är tacksamt när man tränar SkiErg

Primtalspyramiden som återfinns i Ergtober genom Lagom Kondition. Här skärmdump från ErgZone från dagens pass.

Primtalspyramiden som återfinns i Ergtober genom Lagom Kondition. Här skärmdump från ErgZone från dagens pass.

I likhet med förra året så kommer vi genom podcasten Lagom Kondition att dra igång Ergtober.

Det innebär att lyssnarna får 2-3 SkiErg-pass per vecka att köra under oktober. Mest för att få lite inspiration under hösten. Det kommer också att gå att vinna priser.

De presenteras i podden, på våra sociala medier samt i appen ErgZone i gruppen Lagom  Kondition.

Ett av passen vi ska ha med i nästa vecka designade jag igår och testade idag. Primtalspyramiden.

Primtalspyramiden (49 min)

  • 10 min uppvärmning
  • Intervaller: 2, 3, 5, 7, 5, 3, 2 min med 1 min vila mellan varje intervall. Ha samma motstånd som intervallens längd i minuter. Kör 4 s per 500 m långsammare än årsbästafart på 5000 m. Eftersom farten är samma på alla intervallerna blir alltså de längre tuffare än de kortare.
  • 5 min nedvarvning

Jag körde utifrån mitt personbästa från förra året och eftersom formen inte är alls lika bra nu blev det rejält svettigt. Redan på 7 min-intervallen var jag nära att “åka ur”. Men det fina när man sedan ska tillbaka på pyramiden är att man kan tömma sig på varje intervall och ändå orka (det samma har jag delvis upplevt, fram till jag failade i alla fall, på dropsettet från 10 till 1 min).

Så det blev nästan att jag körde det jag hade sista minuten alla de fyra sista intervallerna, alltså 7, 5, 3, 2 min. Styvt pass! Är man i ungefär samma fart som sitt årsbästa eller pers blir det inte lika jobbigt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.