Önderedsrundan

Önderedsrundan med barnvagn. Denna gång i dagsljus. Bilden är dagen i Öndered, nära högsta punkten.

Önderedsrundan med barnvagn. Denna gång i dagsljus. Bilden är dagen i Öndered, nära högsta punkten.

Lövformad runda

Lövformad runda

Jag springer mycket med barnvagn och den vanligaste svängen jag tar är Önderedsrundan. Den stiger totalt 120 meter på 6,4 km (stifa 18,8 = rejält kuperad för att inte vara på stig). Den tar ofta ca 30 min. Vanligtvis springer jag när Stig ska sova, men ibland, t ex vid vab, blir det på dagen.

Det är alltid kul att träna med folk och överlag är jag en social varelse som trivs med folk runtomkring mig i de flesta sammanhang både i vardagen, yrkeslivet och i träningssammanhang. Men när jag väl springer ensam gillar jag att vara för mig själv, med eller utan en pod i öronen. I skogen på stigarna är det inte svårt där vi bor.

Med barnvagn är man mer begränsad i utbudet av rundor (det funkar ju inte på stig). Men på Önderedsrundan är man ganska själv, även om man möter en del bilar första och sista kilometern på rundan som går nära byn (Sjömarken). Att bo i ett samhälle men ändå kunna få några kilometrar själv på enliga grusvägar och små asfalterade vägar, gärna med pannlampa och duggregn, är en riktig vardagslyx.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.