Bästa Vasaloppsåkaren genom tiderna?

Lars Suther före Stanislav Rezac i Vasaloppet 2010

Lars Suther före Stanislav Rezac i Vasaloppet 2010

Många skulle nog svara Sofia Lind och Mora-Nisse på frågan om vem som är den bästa Vasaloppsåkaren genom tiderna. Men man kan ju räkna på många sätt. Ett sätt att räkna på gör Stanislav Rezac till den störste. Läs mer om här: Vasaloppsstatistik från Lars Ingels.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bästa Vasaloppsåkaren genom tiderna?

 1. Lena Indahl Jonsson skriver:

  Den förste åkaren som dök upp i mitt huvud är Jerry Ahrlin, så nära så många gånger. Eller Tord Asle i år. Så nära så många gånger och äntligen få vinna. Sen var det så fint att han nästan var gladare för Anton´s andraplats än sin seger. Sen måste jag nämna Marit Björgen, vilken genuint fin människa. Eller varför inte Kikkan Randall, hon njöt av blåbärssoppan och fick ont i stakarmarna. För mig är det inte alltid att vinna, som gör att någon är bäst.

 2. Daniel Näslund skriver:

  Roland Hedström från Storvik som finns med på listan gick bort tidigare i år. https://www.arbetarbladet.se/2021-04-27/minnesord-roland-hedstrom

  En riktig slitvarg som tränade de flesta löppass i stövlar (sic) för att få extra träning. Det kanske blev mer grennära barmarksträning på det viset. Skidorna och föret var ju tyngre på den tiden.

  • Erik Wickström skriver:

   Spännande läsning. Tack för länk. Jag kände inte till honom direkt. Däremot har jag hört fler gamla storåkare som har sprungit i stövlar. Det ryktas att till och med Magnus Carlsson, född 1982 som mig, kom med stövlar till ett löppass till ett juniorlandslagsläger kring millenieskiftet.

Kommentarer är stängda.