Skidspår i Borås

Nordtorps skidspår på 8 km med Robert Malmberg

Nordtorps skidspår på 8 km med Robert Malmberg

Nordtorps elljusspår med Robban

Nordtorps elljusspår med Robban

Nordtorps elljusspår är ganska det bästa skidspåret i Borås just nu med ekologisk snö

Nordtorps elljusspår är kanske det bästa skidspåret i Borås just nu med ekologisk snö

Hestra elljusspår. Där åkte jag mycket min ungdom. Helt okej för skejt på natursnö nu.

Hestra elljusspår. Där åkte jag mycket min ungdom. Helt okej för skejt på natursnö nu.

Åkte några varv med Thobias Pettersson på Borås skidstadion

Åkte några varv med Thobias Pettersson på Borås skidstadion. Hon hade Atomics nya skejtskida, som är kort och går att carva med i svängarna. Onekligen något annorlunda att åka på. Vet inte när en skejtskida stod ut från mängden sådär senast.

Ymerspåret 10 km på Råsseredsmossen

Ymerspåret 10 km på Råsseredsmossen

Jag njuter i fulla drag av natursnön i Borås. Flera av mina elitmotionärskompis snurrar redan på konstsnön på främst Borås skidstadion och vid Hestrastugan, men jag har inget emot att åka på sladdriga, svåråkta natursnöspår med genomslag. Bara en skoter har kört där ett par varv är jag nöjd (borde kanske åka helt obanat med tanke på den stundande Jubileumsvasan som jag verkar förtränga).

Min träningsvecka:

  • Mån: 2 h stakning på Nordtorp med Robban. 11 km natursnöspår. 8 km + 3 km elljus. Elljusspåret är i riktigt fint skick. Där hade nog finskidor funkat. Även Ida har varit och åkt där ett par gånger i veckan. Bara 3 km hemifrån.
  • Tis: 1.30 h skejt på Hestras natursnöspår (och lite på konstsnön). Åkte 5:an, elljusspåret samt slingorna mot Kyperedssjön.
  • Ons: 1.40 h klassiskt på Ymerspåren. Milen ut på Råssredsmossen var mysig.
  • Tors: Skidlektioner på Borås skidstadion. Kort eget skejtpass på 20 min.

Otroligt fin mängd för att vara mig på fyra dagar. Jonas Colting har utmanat mig om vem som åker flest skidmil från 1 dec till 31 mars, så man lär ju ligga i. Förra året förlorade jag med hästlängder.

Ryggen har känts lite grann senaste veckan. Därav inget högintensivt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.