Träningsåret 2021

Träningsmängd Erik Wickström 2021. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger inte så mycket om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2021. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger inte så mycket om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2020. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger väldigt lite om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2020. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger inte så mycket om hur ofta hjärtat slår.

Förr räknade jag alltid träningsåret från vecka 17 till veckan 16, som en reminiscens från skidgymnasiet. Alltså slutet av april till slutet av april. I Norge tror jag en del har ”nyår” vid 1 maj. En annan variant jag använt, som kanske är mest relevant för mig, är Vasalopp till Vasalopp.

Mindre träning än förra året
Om man jämför kalenderåret 2020 med 2021 har jag minskad från 453 timmar till 358 timmar. Så mycket som 453 timmar hade jag inte tränat sedan säsongen 2013/2014, då jag vann Engelbrektsloppet och blev 25:a i Vasaloppet. Förra året persade jag också typ i  allt (rullskidor, SkiErg, styrka, löpning etc). Mycket träning ger bra effekt på mig. Anledningen till mycket träning 2020 var pandemin. Mindre fysiska träffar och färre sociala aktiviter etc gjorde att jag lade mer tid på träning.

2021 minskade träningen, men inte ända ner till ca 325 timmar som jag tränade under de tre tidigare åren före 2020.

Andel löpning samt överkropp
Se diagram nedan. Notera den relativt höga andelen löpning. 36 procent 2020 och 30 procent 2021. Förra året sprang jag ännu mer eftersom jag sprang mer med barnvagn. Barnvagnslöpningen passar bra för att familjelivet. Jag har sprungit betydligt mer med Stig än med Astrid och Maj, men sedan några månader tillbaka har han inte varit lika sugen på att springa med vagnen. Annars har alltid alla tre barnen i princip alltid tyckt om barnvagnslöpning.

Lägger man ihop rullskidor klassiskt (mestadels stakning), längdskidor klassiskt (mestadels stakning) och SkiErg landade jag på 206 timmar 2020 (45 %) och 187 timmar 2021 (52 %).

Löpträning Erik Wickström 2021

Löpträning Erik Wickström 2021

Löpträning Erik Wickström 2020

Löpträning Erik Wickström 2020

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2021

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2021

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2019

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2020

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.