Hestra skidultra 2022 the story

Hestra skidultra 6-timmars

Hestra skidultra 6-timmars

Mamma hade sytt en form av skydd för att snö inte skulle kunna komma ner i näbbskorna. Ser ut som det funkade bra.

Mamma hade sytt en form av skydd för att snö inte skulle kunna komma ner i näbbskorna. Ser ut som det funkade bra mot väta också sätt till den skarpa linjen.

Resultat Hestra skidultra 2022

Resultat Hestra skidultra 2022

Hestra skidultra

Hestra skidultra

Mellantider Hestra skidultra på träskidor och bambustavar

Mellantider Hestra skidultra på träskidor och bambustavar

Pulskurva Hestra skidultra

Pulskurva Hestra skidultra

Resultat Hestra skidultra 5 feb 2022 finns här. Jag blev 10:a av 13 i 6-timmarsklassen (åkte bara 4 timmar) på träskidor och bambustavar. Robert Malmgren vann.

Manne Björnsson och Johan Hallin körde i SOK 68:s lag

Manne Björnsson och Johan Hallin körde i SOK 68:s lag

I höstas frågade bjöd Hestra IF in mig till ett möte för att diskutera hur man skulle kunna skapa nya evenemang. Mitt förslag var ett 24-timmarslopp som även innehöll 6-timmarsklasser och 12-timmarsklasser. Jag hade även tänkt ut en variant av konstsnöspåret.

Det kändes kul att det blev verklighet. Jag själv var inte med så mycket efter att vi hade satt formen, banan, hemsidan etc, utan där klev klubbens hjältar in och gjorde ett fantastiskt arrangemang

Jag tror det blir en fortsättning, men eftersom 6-timmarsklassen var klart mest populär (och enklare för funktionärerna) så blir kanske Hestra skidultra enbart en 6-timmarstävling (individuellt eller stafett) nästa år. Vi får se.

Örjan Skatt och jag med träskidor på Hestra skidultra

Örjan Skatt och jag med träskidor på Hestra skidultra

Bra uppslutning med träskidor
Med tanke på Jubileumsvasan en vecka senare valde jag att åka på träskidor. Det gjorde även John Kumlin och Örjan Skatt, som också skulle åka Jubileumsvasan. Totalt var vi fem boråsare. Johanna Sundström hade inte då fötter som klarade av så mycket skidåkning så hon var bara där och åkte lite grann. Katja Larsson var i Idre tror jag.

John och jag åkte en del ihop, framförallt i början. Men sedan var jag lite starkare. Det blev några stopp för att greja med utrustning, framförallt för John.

Skidorna blev långsammare och långsammare i takt med att det blev varmare. Men kanske minst lika mycket för att tjäran försvann och skidorna i princip blev trärena. Det var enormt tungt.

Tufft andra halvan
Första 2 timmarna snittade jag ca 12 km/h, men sedan sjönk det rejält. De flacka varven på ca 1,4 km enligt min klocka (de räknades som lite längre i själva lopp) gick långsammare och långsammare. Näst sista varvet snittade jag 160 i puls med en snittfart på 9,2 km/h. Då är det jobbigt.

Trugornas läder rörde på sig en del

Trugornas läder rörde på sig en del

Efter 4 timmar kände jag mig nöjd. Jag var riktigt trött och det hade börjat skava lite här och var. Två timmar till hade troligtvis brutit ner mig en del med bara sju dagar kvar till Jubileumsvasan. Jag tänkte först åka de sista två timmarna på plastskidor, men det lockade mer att åka hem till familjen.

Jag har aldrig brutit ett lopp och jag tycker inte heller att detta räknas, eftersom det var ett tidslopp. Jag kom bara inte så långt sista två timmarna. Medalj fick jag också! Och jag har ett resultat i resultatlistan.

Sammanfattningvis en kul tillställning som jag varmt kan rekommendera. Bra stämning!

Data från Polar Vantage V:
Tid: 4:02:12
Sträcka: 43,86 km
Snittfart: 10,9 km/h
Snittpuls: 143
Maxpuls: 168
Totalstigning: 200 meter
Totaldropp: 200 meter
Stifa: 4,6

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hestra skidultra 2022 the story

  1. Pingback: Jubileumsvasan 2022 the story | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.