Tränar med vätskerygg (snuttefilt) inför Idre Fjällmaraton

Vätskeryggsäck från USWE längs Skåneleden

Vätskeryggsäck från USWE längs Skåneleden

Vätskeryggsäck från Salomon på Sjömarkens elljusspår

Vätskeryggsäck från Salomon på Sjömarkens elljusspår

I podcasten Lagom Kondition pratar jag ofta om att vätskeryggsäcken är som en snuttefilt för löpare (tack till Peder Hallberg för tips på term). Jag tycker vätskeryggan är en av konditionsidrottsvärlden mest överskattade och överanvända pryl.

Ett flaskbälte är nästan alltid att föredra enligt mig. Men i vissa lopp, t ex Idre Fjällmaraton, måste man ha med kläder etc för att det går på fjället. Så även jag får använda vätskeryggsäck då. Så på två löppass har jag nu tränat med ryggsäck. Först med en USWE och sedan en Salomon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tränar med vätskerygg (snuttefilt) inför Idre Fjällmaraton

  1. Fredrik skriver:

    Ser att du har Hoka Bondi X. Kan du inte skriva några rader om skorna. Har hört så myckert gott om dem men ännu inte köpt några då de är mycket dyra.

    • Erik Wickström skriver:

      Jag gillar skorna. Det är ju en lite lustig kombo med kolfiberplatta i så dämpade skor (Hokas mest dämpade modell), men jag tror det bidrar till att den inte känns svampig. Jag upplever passformen lite bredare än andra Hoka-modeller. För mig med ganska smal fot föredrar jag nog ändå Clifton, men jag har och kommer att springa mycket i Bondi X.

Kommentarer är stängda.