Långtur för Astrid och Ingrid

Astrid och Ingrid mellan Ekås och Ebbared på Sjömarkens 14 km-spår.

Astrid och Ingrid mellan Ekås och Ebbared på Sjömarkens 14 km-spår.

Måndag till onsdag denna vecka har jag varit fembarnsfar dagtid. Ida har jobbat och tjejernas kompisar Ingrid och Signe från Varberg är på besök.

Igår, som kanske var årets näst regnigaste dag efter i förrgår, bestämde sig Astrid och Ingrid (11 och 12 år) för att göra en “challenge” att gå 50 000 steg på en dag.

Började med 14 km-spåret
Strax efter 9 gav de sig iväg med varsin ryggsäck med mat och dryck. Stig och jag följde dem på cykeln ner till Idrottsgården i Sjömarken. Sedan gick de 14 km-spåret som jag varit med och skapat. Det är till stora delar ganska stökig stig.

Två gånger tog vi bilen ut till Hestra Parkstad respektive Ekås och försåg dem med bl a torra skor, strumpor and handskar. Framförallt Astrid frös en del i regnet om fötterna. De blev kalla av de översvämmade stigarna och bäckbroarna. 11 grader kan vara kallt när det är blött.

Strax före kl 18 gick jag ut för att möta dem uppe i Sjömarken. Då hade vädret blivit lite bättre och när jag mötte dem 1,5 km hemifrån var de på strålande humör och hade plockat ett gäng karljohansvampar som de räckte över.

Jag tänkte att de skulle nöja sig med totalt 16 km då för att gå hem och äta middag, men de ville fortsätta att gå.

Hemma kvart i elva
En timme senare ringer de från McDonalds och vill ha pengar via Swish till mat. Efteråt går de upp i skogen och ut på Sjömarkens spår där Ida möter upp dem. Sedan går de via Backabo och Sandared hem.

Den totala sträckan bör ha blivit mellan 28-30 km.

När de kommer hem i mörkret kl 22.45 efter 13,5 timme och 50 000 steg fäller jag faktiskt en tår.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.