Kretsloppet i P4 Sjuhärad och Borås Tidning och 41 år

Ida och jag efter Kretsloppet i lördags

Ida och jag efter Kretsloppet i lördags

I lördags var det Kretsloppet. Hela familjen Wickström deltog. Stig sprang 400 meter. Ida, Astrid och Maj sprang 5 km. Jag sprang 10 km.

Även 4 av 5 i syster Ellens familj deltog och 3 av 5 i svägerskans Erikas familj. Dessutom var min mor och mina svärföräldrar på plats. Samt flera av våra nära boråsvänner.

Mitt eget lopp ingen höjdare
Jag tycker Kretsloppet är fantastiskt på det sätt det samlar familjer för att röra på sig med nummerlapp.

I mitt fall försöker jag springa så fort det bara går. Förra året (på annan bana) sprang jag på 33.43 min. I år har jag sprungit mindre, under 2 mil i veckan i snitt, men vissa indikationer talade ändå för att jag skulle kunna utmana den tiden.

Resultatet blev 34.32 med en 5 km-split på 17.00 min, en klar missräkning. Framförallt att bomma sub 34. Men så är det ibland.

Intervjuad av P4 Sjuhärad på Erik och Eriks bro vid Idrottgården i Sjömarken

Intervjuad av P4 Sjuhärad på Erik och Eriks bro vid Idrottgården i Sjömarken

Tidig morgon för barnen
Astrid och Maj verkar ha utvecklat någon form mediakåthet, som jag jag hoppas kommer från deras samtid och inte mig. Hur som helst är jag med i media lite då och då, bland annat P4 Sjuhärad, och då frågar tjejerna (framförallt Astrid) alltid om de också kan vara med. Men det passar sällan.

Nu frågade radion om jag kunde vara med på fredagen för att prata om Kretsloppet och då tänkte jag att barnen kunde vara med eftersom de också skulle springa.

Den först föreslagna tiden 07.15 passade inte mig då jag alltid lämnar Stig kl 08.00 och Ida drar till jobbet redan kl 07.00 nu när hon har börjat jobba i Ulricehamn.

Så reportern kom ut till Idrottsgården i Sjömarken redan kl 06.00, vilket gjorde att vi fick gå upp kl 05.45 för att cykla ner dit. Jag har nog aldrig sett barnen så morgonpigga. Inslaget gick fint för oss alla tre. Det var två inhopp i direktsändning som finns att lyssna på här. Och så spelade hon in ett par grejer med bara mig som sändes senare under dagen.

Kretsloppet 2023 starten i Borås Tidning. Foto: Johan Valkonen.

Kretsloppet 2023 starten i Borås Tidning. Foto: Johan Valkonen.

Stark start
Dagen efter Kretsloppet, på min 41-årsdag, var det en bild från starten på “tvåettan”. Alltså omslaget av del två i Borås Tidning. Där var man ju i alla fall med i matchen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar