Oskar Svärd mot rekord i Klassikern?

Rikard Andréasson

Rikard Andréasson i Eldris 2012. Foto: Ida Wickström.

Nyligen kunde man läsa i media att Tvärredssonen Oskar Svärd kommer att försöka slå Rikard Andréassons rekordtid i En Svensk Klassiker. Tiden avser alltså de ”vanliga” loppen under en 12 månaders-period, inte någon ”superklassiker” då man gör allt på samma dag.

I vintras blev jag tillfrågad om jag ville ha en roll i filmproduktionen. Jag tackade dock nej eftersom jag har många andra pågående projekt. Men jag hoppas verkligen att Oskar kan slå rekordet och att det hela kommer på TV!

Med all respekt till den tidigare Vasalopps-4:an Rikard Andreásson så är faktiskt inte rekordet speciellt omöjligt att slå. Egentligen är det bara hans Vasaloppstid som är riktigt bra, men den är å andra sidan svinbra, eftersom han var med långt framme under rekordåret 2012. Vasaloppstiden är den mest väderberoende och därför också den mest avgörande när man ska slå Klassikerrekord. Skillnaden i segertid i Vasaloppet mellan 2012 och 2014 var över en halvtimme. Att kapa en halvtimme i Lidingöloppet är inte lika lätt.

Oskar Svärd siktar på rekord i Klassikern

Oskar Svärd siktar på rekord i Klassikern

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Simning, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Oskar Svärd mot rekord i Klassikern?

  1. Henrik skriver:

    När gör du en satsning på detta rekord Erik?
    Lär ju passa dig bättre än blåextra i minus 5 och sol.

    • Erik Wickström skriver:

      Tack. Ja, jag har tänkt mycket på att satsa på detta. Det skulle som sagt passa mig mycket bra. Men det är en ganska stor satsning och får man då punktering i Vättern, blir löpskadad eller möts av kass före i Vasan blir det svårt lite tråkigt. Däremot skulle jag gärna ställa upp i en tävling där man gör hela Klassikern på en gång. Jag har ju i alla fall banrekord i Växjöklassikern 🙂 Där gjorde man en fjärdedel av sträckan i alla klassikergrenarna i en följd.

Kommentarer är stängda.