Våtdräktpremiär och julafton på rullskidor

Nu är den invigd. Segelfisken i storlek Small Long fick äntligen doppa sig, i Borås nya 50 meters inomhusbassäng. Och oj vad mycket lättare det blev att crawla med våtdräkt. Utan den extra flytkraften klarar jag 15 meter innan jag svalt halva bassängen och tvingas stoppa pga andnöd. Men nu gick det bra i fin 2-takt på vänstersidan i 1000 m utan problem. Tekniken och kilometertiden är dock under all kritik: 19,48 min. Jag tror Jonas Colting simmar på ungefär 12 minuter med våtdräkt. I slutet av sommaren ska jag ligga på 16 min.De första 1000 metrarna i våtdräkten gick inte fort. Men nu finns det en tid att slå.

Igår var det dagen jag väntat på i 25 månader. Min frus syster Åsa är tillsammans med skidskytten Mattias Nilsson och han var äntligen i Borås. Jag visade allt jag kunde av världens bästa stad och som tack stakade han ifrån mig både mellan Sjömarken och Backabo och sedan mellan Sandhult och Bredared. Men jag fick i alla fall upp hans puls nära max.

Körde förresten med en ny stav som jag ska testa: KV+ Ch1 heter den och kostar 1800 spänn på nätet. Den grön och riktigt ful, men otroligt prisvärd. Den kändes likvärdig med Swix Star CT1.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Simning. Bokmärk permalänken.