Stänger och 6 mil stakning

Jordens bästa flaggstång

Midsommarafton blev precis så svensk, trevlig och roligt som den ska. Vi hade precis fixat i ordning flaggstången (en huggen och avskalad gran från svärfars skog) och Ida hade hissat den svenska fanan innan gästerna kom. Vi blev drygt 20 stycken i stugan i Aplared som dansade runt midsommarstången, lekte drack och åt och senare satt och ljög inpå småtimmarna i partytältet.

Tidigare på dagen hade Stefan Nordlander, Mattias Nilsson och jag stakat 6 mil på rullskidorna. Det tog drygt tre timmar. Annars var det en lugn vecka med 8 timmars träning.

Oj så sött

Min gamla skidgymnasiekompis och mycket gode vän Linus Davidsson hjälper mig med träningen vilket är motiverande, lärorikt och kul. De två första grejerna jag kommer att ändra att köra längre effektiv tid på intervallpassen och pulsera träningen mer. Så i nästa 4-veckorsperiod kommer jag att träna 8, 15, 15, 22 timmar. Så här mycket och så seriöst har jag inte tränat på fem år. Vi får se om det ger något resultat.

Så här tränade jag vecka 17-24 i år:

114 timmar (14 timmar/vecka)
60% cykel (lite väl mycket)
26% rullskidor klassiskt
8% rullskidor skejt
4% löpning (lite pga skador)
2% simning/roddmaskin/stakmaskin

Den totala intervalltiden (A3) stod för 14 % av den totala träningstiden

Midsommarbilder: http://picasaweb.google.se/woodskies/Midsommar2010#

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor. Bokmärk permalänken.