Torsbytunneln dag 1 av 2

Marcus Hellner och Emil Jönsson

Hoppsan. Det blev visst en resa till skidtunneln i Torsby. Jobb, träningsläger, nytta, nöje och förpliktelser i en salig blandning. Jag bestämde mig i måndags och körde upp till min gamla skidgymnasiekompis Jochen Gustafsson i Ed. Han åker inte så mycket skidor längre utan är istället VD för ett skogsvårdsföretag med 60 anställda (inkl sin far) som han själv startat. Han tjänar bra med deg och får massa priser och stipendier hela tiden. Och ska han tala för LRF på Almedalsveckan, vilket är skithäftigt! Själv kör jag runt med en Volkswagen Polo från 1999 och är nöjd med det. Vi fick i alla fall till en 2-timmarspass på rullskidorna som avslutades kl. 22.20.

På tisdagen bar det iväg till tunneln. Landslaget är där så det var ett bra tillfälle att bygga upp en bildbank för skidsport.com och prata med lite åkare och ledare. Jag testade även lite prylar för Vasalöparen och tog ett snack med några leverantörer. Bästa prylen var ett par rullskidhandskar från Lill-Sport som var kalla och tjocka. Alltså, man slapp bli svettig och fick ändå inga blåsor=bra kombination.

Bildbevis på Södergrens passivitet. Men han är snäll och bra på att åka skidor.

Träningen bestod av 1,5 timme skejt i tunneln på förmiddagen och skejintervaller på rullskidbanan på eftermiddagen. Jag åkte med Arvikas Martin Larsson och han pushade mig ganska mycket. Väldigt mycket. Efter 10 st 3 min-intervaller uppför i sommarhettan var jag helt slut. Efteråt spelade vi fotboll med landslaget. Anders Södergren och jag var delat sämst på plan. Efter en kvart satsade jag på att ta bilder istället.

Sinisalo ger blåsor. Lill-Sport ger inte blåsor. Båda är tunna rullskidhandskar

Efteråt var jag dubbelslut och firade med en pizza på stan (sorry coach) och somnade vid 22-tiden. 10 timmar senare vaknade jag väl utsövd. Senast jag sov så länge utan pissepaus var efter Vätternrundan år 2000. Attans vad roligt det är att träna så man blir trött!

Idag väntar 2 timmar klassiskt i tunneln på förmiddagen + någon mysig träning på eftermiddagen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Skidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Torsbytunneln dag 1 av 2

  1. Fredrik Swahn skriver:

    Bra bild på Södergren, man undrar vem han lirar med!

  2. Erik Wickström skriver:

    Ja, vi får fråga honom. Annars var det ganska imponerande fotboll det bjöds på. Dock inget liniment.

Kommentarer är stängda.