Tunnelbana i Torsby

Tack igen alla för gratulationerna efter segern i Växsjöklassikern. Det värmer. Förutom en notis i BT och på cykeltillverkaren CUBEs hemsida finns det en artikel i Smålandsposten och en kort nyhet på en längdskidsajt. Det är alltid kul med positiv uppmärksamhet. Jag har aldrig hymlat med mitt bekräftelsebehov.

“Resan är målet” heter det i floskelvärlden. Jag har egentligen aldrig gillat uttrycket, men det ligger mycket i det. Alla förberedelserna inför Växjöklassikern var härligt motiverande: att leta och hitta den rätta våtdräkten; att få crawltips av Jonas Colting; att träna på växlingar mellan alla moment; att hitta cykelskor anpassade för triathlon och cykla utan strumpor i dom; att träna på att staka utan strumpor i skidskorna och utan handskar; att springa i tempodräkt.

Alla dessa detaljer satte krydda på träningen och fungerade som snorbra motivationsfaktorer. De sista veckorna var jag helt fokuserad på tävlingen, tänkte på den alla träningspass och ville så gärna vinna. Därför kändes det extra kul. Så det så!

Martin Josefsson tog anteckningar när vi teståkarna gjorde subjektiva och objektiva tester på skidorna. Han är antagligen Nordens bästaste protokollförare. Fotograf: Jimmie Johnsson (bara en sån sak)

Just nu är jag och Martin Josefsson i Torsby och har precis gjort ett stort skidtest för en tidning i tunneln (alltså skidtestet gjordes i tunneln, inte tidningen). Vallare, leverantörer, protokollförare och teståkare har tillsammans bildat en ganska stor grupp av personer som blev inblandade. Allt har gått bra, men det var varit många dagar i rad med otaliga timmars arbete framför datorn. Nu är vi trötta och sitter på vandrarhemmet och dricker dyrt rödvin. En två år gammal Shiraz från Down Under.

Vi hann även med ett träningspass igår och ett idag på förmiddagen. Martin åkte lugnt en timme medan jag utmanade ödet genom att köra 4 min-intervaller med en norsk 21-åring som varit med i juniorlandslaget. Han tränar 800 timmar om året och slog Petter Northug på en rullskidtävling i Aure förra veckan. Attans vad pågen kunde gå på ski. Uppför i diagonalåkning och på lätt stakning var han någotsånär mänsklig, men på stakning i lätt uppförslut var han helt omöglig. Jag var 10 till 20 s efter per 4 min-intervall (vi körde 6 st). Från tunnelöppning till tunnelöppning tog det ca 3.05 min. I distansfart tar det ca 4.20 min.

I morgon ska vi pressa lite på skejtskidorna i tunneln på morgonen och åka ett lugnt rullskidpass upp till Hovfjället på eftermiddagen.

Ska också passa på att göra lite reklam för min klubb Hallbys event i Jönköping:
Hallbyjoggen (terränglöpning  10 km lör 18 sep)
Hallbyrundan (MTB 20 km sön 12 sep)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.