Skidgång Schladming 48.15 min i störtloppsbacken

Idag blev det 2h 30 min skejt på glaciären på förmiddagen. Armbågen har blivit lite bättre efter voltaren i tablett- och gelform, massage och stretchning. När man pratar med folk inser man att inflammation i muskelfästet i armbågen är mycket vanligt bland folk som stakar mycket på rullskidor. Jag körde i alla fall en timma utan stavar för att minska belastningen.

Efter det blev det en 4-rätters lunch. Middagarna är förresten också alltid 4-rätters. Jag lyxade även till det med 30 min sömn, vilket händer ungefär en gång per år. Helt underbart, jag och Rickard sov sked. Typ. Det är en stor säng, inte två. Med en mjukare madrass så vi båda hade kanat inåt och hade det kunnat bli intimt på allvar.

På eftermiddagen åkte vi till Schladming för att gå skidgång uppför störtloppsbacken. Start i byn och mål vid ett kors efter 1115 höjdmeter som man ska ge en blöt tungkyss och önska sig något resultat för vintern (enligt Magnar Dalen). Det är en kraftmätning många skidåkare gjort genom åren, Christer Majbäck ska tydligen ha rekordet. Jag gick på 48.15 min, vilket jag tror är en ganska bra tid. Olle Sjöström som blev 54:a på Vasaloppet gick på 56 min. Ändå fanns det mycket att förbättra för mig:
– Det kändes segt efter rejält benpass på förmiddagen, medelpulsen blev bara 162 (86% av max). Normalt ska jag ligga på 170 i medel ett sådant pass.
– Det var första besöket i backen och jag gick fel ett par minuter vid ett tillfälle.
– Jag hade ingen jämbördig att gå med för att få sparring.


Skidgångsbacken mål är korset högst upp på berget.

Nästa gång, då jävlar. Skidåkning brukar gå bra, det är stakningen jag behöver träna på.

Mattias Svahn, Rickard Olsson, Erik

Mattias Svahn, Rickard Olsson, Erik

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

9 svar på Skidgång Schladming 48.15 min i störtloppsbacken

 1. C skriver:

  Sköna bilder! Hoppas träningen går bra där nere…

  Tänkte höra hur långa stavar du kör skidgång med?

 2. Erik Wickström skriver:

  Jag brukar ha 145 cm långa stavar, jag själv är 187 cm. Det är ganska vanligt att man har stavar som är 40 cm lägre än sig själv för skidgång/stavgång.

 3. Nille skriver:

  ser ut att vara underbara förutsättningar för träning, fantastisk omgivning. passa på och njut, här hemma lyser solen med sin frånvaro.

 4. Tell skriver:

  Åtta minuter bättre än din kompis som blev 54:a på Lidingöloppet indikerar på att du är riktigt vass. Skulle vara intressant att veta Majbäcks tid.

 5. Tell skriver:

  Surfade vidare och såg Majbäcks tid, 41 min, då har du några minuter att kapa…

 6. Erik Wickström skriver:

  Tack för alla trevliga kommentarer! Jag ska försöka lägga upp lite topplessbilder från dagen ikväll. Just nu sitter sitter jag med kaffe och tar en paus från jobbet med att skriva en artikel om fotvård (ja, faktiskt).

 7. Linus skriver:

  ni ser ut o ha de gott!! du blir vass till vintern!

  har du fått tag i någon dunderkur till armbågen? skulle behöva den kuren isf!

  • Erik Wickström skriver:

   Trist att du också är drabbad. För mig känns det som massagen hjälp mer än Voltaren. I morgon ska jag börja med strömmen.

   • Linus skriver:

    de e inte så farligt som ditt men de kommer o går lite… men försvinner nog till snön kommer=)

Kommentarer är stängda.