Hopplöst efter på rullskidor – men glad ändå

Idag hände något magiskt på Stadsparksbadet i Borås. Martin Josefsson och jag träffades 06.45 med vid entrén och köpte var sitt årskort. Jag måste lära mig crawla. Utan våtdräkt. Simshopen hade rea och jag slog till på ett par högt skurna 80-talsbadbyxor som Ida senare dömde ut fullständigt. Jag själv anser att dom är snygga, snabba och matchar badmössan.

Vi värmde upp med 1000 m lugn bröstsim. Jag simmade på 20.36 min med endast Zoegas koffein i blodet. Martin som laddat med musli klockade in ett par minuter senare. Då hände plötslig det som jag aldrig kommer att glömma: känslan av eufori, dofterna av klor och gubbsvett, synen av morgonpigga tanter och ljudet av vattengympaintruktören i bassängen bredvid. Alla dessa intryck vid den stunden kommer ständigt leva kvar eftersom JAG PLÖTSLIGT LÄRDE MIG CRAWLA. Plötsligt satt en 25:a helt utan problem. Och en till. Och en till. För första gången i mitt 28-åriga liv. Andningen funkade! Glädjen var ofattbar. Martin kan redan crawla (ganska bra dessutom) och log någotsånär förstående åt sin barnsligt jovialiska vän.

Det ser skitknasigt ut och tekniken suger, men nu kan jag i alla fall få mig fram utan att sjunka. 45 min en gång i veckan gör förhoppningsvis susen. Första målet blir att crawla 1000 m på 18 min. Det kan ta ett tag.

Notera: 1) Kraftstaven 12-gradaren, underbar stav. 2) Böjd arm, inte bra. Utnyttjar inte bålen tillräckligt. 3) Klicka på bilden så syns det att jag knäckt Swenor-stommen på Idas skidor. Det märkte jag inte förrän efteråt.

Min skidsäsongen är trots allt ungefär 300 gånger viktigare i simningen. Armbågen är så gott som bra nu efter bl a akupunktur och elstimulator, men rullskidsformen är inte bra, vilket känns trist. Karl-Johan Westberg fullständigt utklassade mig i Kvarnholmbacken i Sandared i helgen. Han var ca 30 s före mig på klassiska 5 min-intervaller med samma rullmotstånd. Illa, ändå tyckte jag det gick bra. Armstyrkan och diagonaltekniken måste förbättras.

Karl-Johan Westberg, Borås SK. JSM-guldmedaljör både på skidor och orientering. Respekt! Bilderna är tagna av Martin Josefsson.

Karl-Johan Westberg, Borås SK. JSM-guldmedaljör både på skidor och orientering. Respekt! Bilderna är tagna av Martin Josefsson.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Simning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hopplöst efter på rullskidor – men glad ändå

 1. Johan skriver:

  Då finns det kanske hopp för en annan också då.

 2. Maj skriver:

  Coola bilder!
  Ja men vad härligt, att du har lärt dig, jag suger ganska hårt på att simma… 😛

 3. Rickard skriver:

  Kriga på Erik, du är grym! Ska bli kul och komma upp till Borås och köra ett pass!

Kommentarer är stängda.