Nakenchock med Jonas Colting – 40 km terränglöpning på Sjuhäradsleden

Vilken dag! Benen är trötta och vätskebristen är påtaglig, men äntligen är den sista etappen mellan Göteborg och Ulricehamn avklarad. Tidigare år har jag sprungit:

  • Vildmarksleden, 38 km från Göteborg till Hindås
  • Knalleleden, 54 km från Hindås till Ulricehamn
Nike Lunarglide, ett perfekt alternativ för den som tröttnat på betongfundament (vanliga löparskor), men vill ha lite mer dämpning än tävlingsskor. Jag själv springer i tävlingsskor vid korta pass och Lunargliden när det blir över 2h.

Nike Lunarglide, ett perfekt alternativ för den som tröttnat på betongfundament (vanliga löparskor), men vill ha lite mer dämpning än tävlingsskor. Jag själv springer i tävlingsskor vid korta pass och Lunargliden när det blir över 2h.

Idag klippte Jonas Colting och jag Sjuhäradsleden på ca 4 mil från Ymergården i Borås till ett kallt kallbadhus i centrala Ulricehamn med en varm bastu. Löpningen gick riktigt bra och vi tog det mycket piano genom terrängen i jämn 5.30 min/km-fart. Jag trivs väldigt bra med att träna med Jonas och det blir alltid bra samtalsämnen. Det var ett mentalt och fysiskt lyckorus i 3 timmar och 43 minuter.

Vi avslutade euforin med nakenbad i Åsunden. 7 grader är kallt.

Efteråt kom jag tillbaks till verkligheten med 19 nya jobb-email som alla behövdes läsas igenom, behandlas och svaras. Vid 23.15 för tjugo minuter sedan var jag halvfärdig, nu ska jag fortsätta tills natt blir till dag.

Jonas tränar för en Ultramantävling på Hawaii om tre veckor där man simmar, cyklar och springer skitlångt i dagarna tre. Sista dagen springer man en dubbel marathon på en spikrak motorväg.

Förresten, skidkursen jag kommer att hålla i Borås är glädjande jättepoppis. Så poppis att det blir två grupper, en kl. 18.00-19.00 och en kl. 19.30-20.30. Det finns några platser kvar. Se inbjudan här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning. Bokmärk permalänken.