Längdskidkurserna fullbokade – kul!

Vilket skidintresse det finns i Borås! Vad roligt att så många vill åka skidor effektivt och snyggt i vinter. Förra vintern var det 8 st på skidkursen jag ordnade. I år har hela 30 anmälningar kommit in och vi blir två grupper. Det finns till och med en väntelista. Vilken fest det kommer att bli! Jag ser redan fram emot första lektionen i januari.

Emil Ekman, svårslagen på alla tacobuffér nära dig.

Emil Ekman, svårslagen på alla tacobuffér nära dig.

Just nu sitter jag i passagerarsätet och tar djupa andetag av sulfitrik värmlandsluft. Marcus Johansson, Emil Ekman med fader och jag är på väg i bil mot Bruksvallarna. Vi stannade nyligen på en charmigt ocharmig Rasta-hak och avnjöt en deliciös tacobuffé. Man måste verkligen ligga i för att hålla jämna steg med 20-åringarna Emil och Marcus juniormetabolism.

Emil satte helt oberörd 6 st rundor, samtliga med dubbla, mjuka tacoskal (totalt alltså tolv tortillas med rikligt innehåll).

Jag kommer att bo i Ramundberget med min klubb IF Hallby SOK i 12 dagar. Det ska bli skitkul med ett riktigt läger och i helgen är det nationell längdpremiär: lördag sprint F och söndag 15 km F.

Thorax Trainer

Efter klena rullskidsresultat och dumhög stressnivå har jag tyvärr inga större förhoppningar. Målet med sprinten är att inte komma sist (jag är osnabb som få) och målet med 15 km F är att i alla fall få ett par tiotal åkare bakom mig.

För att bättra på min miserabla arm- och bålstyrka förnedrade jag mig själv med ett pass på Thorax Trainern igår. Jag själv tyckte passet gick bra och jag kom upp fint i puls (85% av max på intervallerna), men tiderna är inget att skryta med. Mellan 3.19 min och 3.31 min på 5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på motstånd 5 av 10. Inte så snabbt, men det var roligt och givande!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

4 svar på Längdskidkurserna fullbokade – kul!

 1. Z skriver:

  Var kör du Thorax Trainer?? Jag måste få pröva denna monstermaskin!!!

 2. Löwet skriver:

  Westman startar 15 sek efter dig så du får akta ryggen…

 3. Löwet skriver:

  På 15 km en minut efter Björn Lind det låter som en bra morot att kunna köra in

 4. Erik Wickström skriver:

  Shit. Startlistorna är alltså upp? Jag måste kika.

  Efter dina löp- och rullskidsresultat i höst Löwet så ska jag se upp. Vi lär väl mötas i Tranemoloppet om inte förr. Då ska det krigas.

Kommentarer är stängda.