Före Oskar Svärd på 15 km skejt!

Erik och Oskar Lund

Erik och Oskar Lund

I dagens Bruksvallslopp tog jag några fina skalper. Med stålsicklade skidor som gick som spjut. Bakom mig i resultatlistan kom bland annat Oskar Svärd, Martin Larsson, Anton Järnberg och Lars Suther. Marcus Hellner vann, han var 4.07 min snabbare än mig.

The story kommer senare, nu måste jag fota damklassen för skidsport.com.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

5 svar på Före Oskar Svärd på 15 km skejt!

 1. Fredrik skriver:

  Hej Erik

  Stålsicklat är fint..kör också med det.

  Körde du stålsicklat med eller utan paraffin?

  Hur var snön o tempen i bruksvallarna?

  Mvh
  Fredrik Rosén, Jönköpings ok.

 2. Erik Wickström skriver:

  Jag är ganska ny på området, men av det jag testat verkar det som man oftast även måste lägga på valla. I Torsbytunneln däremot använder jag aldrig glidvalla, det är så smutsigt där. Då funkar en stålsickling och vallaväck.

 3. Fredrik skriver:

  Det är faktiskt väldigt intressant med stålsickling. Jag köpte också primateria förra året och det är skillnad mot kuzmin. Jag tycker jag får minst lika bra skidor som innan då jag kört stenslipat och med valla. Framförallt för långlopp tror jag stålsickling går som bäst.

  Det är ju smidigt och slippa valla och så spar man en del slantar.

  Lycka till i vinter.

 4. Christian skriver:

  Hur funkader det med stålsickel? Är det lättanvänt? Har hört så mycket blandat om framförallt Kuzmin (bland annat en del utläggningar från pölders blogg). Jag är dock inte så intresserad eller kunning inom valla, men vill gärna åka skidor snabbt =)

  Något du kan rekommendera?

  • Erik Wickström skriver:

   Stålsickling är ett hantverk och jag är ingen mästare på det där, Fredrik kan säkert bättre. Men jag har använt både Kuzmin och Primateria och den senare är betydligt mer sofistikerad och stabil. Dessutom slits den inte ut snabbt, vilket Kuzmins gör.

Kommentarer är stängda.