Bruksvallarna i backspegeln

Bruksvallarna november 2010.

Bruksvallarna november 2010.

Ända sedan Ida tog en fin bild i vår hyrbils backspegel på Lofoten förra året har jag varit förtjust i dessa foton. Egentligen borde man vända sig om varje gång man tar en bild, som till exempel vid Eiffeltornet och Big Ben. Alla har ju bilder på de byggnaderna. Nån jävel borde ta ansvar att fota åt andra hållet.

Lofoten augusti 2009.

Lofoten augusti 2009.

Vi sitter i bilen hem från Bruksvallarna. Emil E håller till bakom ratten i en skitsnygg, lila mössa som han påstår att han själv har virkat (naturligtvis tror jag honom inte). Marcus J sover och pratar i sömnen om sin nya pulsklocka. Jesper B lyssnar på spansk hårdrock och Mattias K IT-konsulterar mig hur man använder sin iPhone som modem istället för Telias egna USB-dito.

Mitt första riktiga skidläger på nio år är över. Det har varit fantastiskt på många sätt, framförallt att kunna stressa av. Det blev först 6 träningsdagar, sedan en hel vilodag och ytterligare 4 träningsdagar. Alltid dubbelpass, tre gånger löpning/styrka istället för skidåkning. Totalt blev det 51,4 mil skidåkning under vistelsen enligt Garmin 305 (bättre GPS än Polars pod till deras toppmodell).

Marcus Johansson, Ulricehamn ägde på 9 km K
Löpning lägger jag in för att få lite spänst i benen. Jag tycker man blir seg i benen av för mycket skidåkning. Det räcker om löppassen är 30 min, det ska inte vara några trista ”skidåkarlöppass” (2 h i kuperad terräng i snigelfart med vätskebälte). Jag springer hellre en mil i platt terräng i 4,30 min/km-fart med tävlingskor. Nu var det halt på vägen så jag körde i Inov8 dubbskor, som jag gillar bättre än Icebugs och Asics dubbskor.

Jag och Per Jonsson, snäll och snabb skidåkare från Dala Järna IK. Foto: Olle Sjöström.

Jag och Per Jonsson, snäll och snabb skidåkare från Dala Järna IK. Foto: Olle Sjöström.

Att jag har mycket kvar i stakåkningen bevisades återigen i lördags då Marcus J och Emil E utklassade mig på en platt och knixig 9 km K testtävling med Sanda Skidgymnasium. Jag var hela 1,22 min resp. 50 s efter. Det är bara att jobba vidare med äggvita och anabola.

Idag är det måndag och nu väntar en innehållsrik arbetsvecka med mycket resor. Efter det måste jag hoppa i vattnet, Martin Josefsson har tjuvtränat på crawlen. Jag vill inte att han ska vara före mig upp på cykeln i Kalmar i augusti.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Skidor. Bokmärk permalänken.