Vasalöparen – världens bästaste gruvarbete

Vasalöparen nummer 4-2010

Vi hade redaktionsmöte för Vasalöparens februarinummer i Stockholm i tisdags. Det innebär att det är dags att gå ner i gruvan i några veckor. Gruvan är trots sin altitud på tredje våningen i ett hyreshus i Borås (Idas och min 3:a) mycket lätt att fastna i. Länge. Därför har det bara blivit ett skidpass denna vecka, vintervädret till trots. December och halva januari blir riktigt tuffa med mycket arbete och stress, medan jag hoppas på mer tid till träning och återhämtning i februari.

Turligt nog är arbetet med Vasalöparen fantastiskt roligt, och personalen i Mora säger att de aldrig någonsin fått så mycket beröm för tidningen på alla sätt och vis. Det känns jätteroligt att ha en nyckelroll i en så populär tidning som dessutom som kommer från ett av Sverige starkaste varumärken. Jag skiter i jantelagen och tar åt mig en stor del av äran. Vi som är med på redaktionsmötena är: Monica Eriksson (ansvarig utgivare), Nisse Schmidt (tidigare chefsredaktör), Andreas Danielsson (projektledare från Runners World), Hasse Lodin (chef från Runnes World) och jag.

Kyla värmer själen.

Kyla värmer själen.

Thanksgiving och träningstävling
I helgen är det semester. På lördag kommer klubbisen Oskar Lund. Då ska vi värma upp med lite skejtintervaller för att sedan gå “all in” på min systers thanksgiving-party. Både Oskar och jag har pluggat i USA så vi ska plugga i oss kilovis med pumpapaj, gravy, stuffing, sweet potatoes och kalkon (i omvänd ordning).

På söndag är det träningstävling i Ulricehamn. Jag tänkte det kunde vara kul med ett testlopp och mejlade spontant ut till lite folk att vi skulle köra 10 km klassiskt masstart på söndag kl. 10.00. Det blev en sjuhelvetes respons och nu kommer det både bli en tävlingsledare och utdelning av nummerlappar. Samuel Norlén, Mattias Karlsson, Oskar Lund, Alexander Westberg och några till har redan aviserat att de ska ställa upp. Det kommer bli skidhistoriens största träningstävling i Ulricehamn innan första luckan i chokladkalendern är öppnad. Skitkul! ALLA ÄR VÄLKOMNA ATT VARA MED. Ingen föranmälan och ALLA är tillräckligt bra för en träningstävling. Nybörjare och motionärer är särskilt välkomna till stadion vid Lassalyckan.

La Sgambeda, Jizerska Padesatka och Marcialonga
För övrig är mitt tävlingsprogram klart, det blir tre utländska lopp, alla nya tävlingar för mig. Jag samlar stämplar i mitt Worldloppet-pass. Hittills har jag fem stämplar, får jag tio blir jag Worldloppet Master och blir därefter glad.

Erik Wickström tävlingsplanering 2010-2011
Datum Tävling Ort Distans
sön 14-nov Bruksvallsloppet Bruksvallarna 15 km F ind start
lör 11-dec Team Sportia Cup Åsarna Sprint K
sön 12-dec Team Sportia Cup Åsarna 10 km K
sön 19-dec La Sgambeda Italien 42 km F
tis 28-dec Nässjöloppet Nässjö F
sön 02-jan Morapinglan Mora 10 km F
tors 06-jan Tranemoloppet Tranemo 15 km K
sön 09-jan Jizerska Patdesatka Tjeckien 50 km K masstart
lör 15-jan DM Västergötland Göteborg 15 km F
sön 16-jan Storebroloppet Storebro 42 km K masstart
lör 22-jan DM Småland Eksjö 15 km F
sön 23-jan DM Småland Eksjö 30 km K masstart
sön 30-jan Marcialonga Italien 70 km K masstart
tors 03-feb SM Sundsvall K+F dubbeljakt
sön 06-feb SM Sundsvall 15 km K
sön 13-feb Ulricehamnsloppet Ulricehamn 42 km K masstart
sön 20-feb Bessemerloppet/Skinnarloppet Högbo/Malung 42 km K masstart
ons 23-feb DM-stafett Vista F stafett
sön 06-mar Vasaloppet Mora 90 km K masstart
lör 12-mar Boråssprinten Borås Sprint F
sön 13-mar Hallbyspelen Jönköping F
sön 20-mar 7-mila Vindeln 70 km K masstart
fre 25-mar Team Sportia Cup Piteå 5 km K prolog
lör 26-mar SM-stafett Piteå K stafett
sön 27-mar Team Sportia Cup Piteå 15 km F jaktstart
lör 10-apr SM Bruksvallarna 50 km F masstart
sön 11-apr Knallkrossen Bruksvallarna Skicross
Mål: Vasaloppet Topp 75
SM 50 km K SM Topp 25
SM/Team Sportia Cup upp till 15 km Topp 50
DM Småland Medalj

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vasalöparen – världens bästaste gruvarbete

 1. Löwet skriver:

  Saknar en tävling i Norge. Skarverennet borde passa dig

 2. Z skriver:

  Saknar en till norsk ! Birken!!! Borde ju passa ett konditionsfenomen!!

 3. Erik Wickström skriver:

  Birken har jag redan åkt, men Skarvarrennet lockar helt klart. Har dock hört att det säljer slut på typ inte många sekunder.

 4. Löwet skriver:

  För svenska elitåkare finns det alltid plats

 5. Ida skriver:

  Vasaloppet är de 6 mars, inte den 3:e. Det låter som en späckad vinter!!

Kommentarer är stängda.