Regn inför Jizerska Patesatka

Jag sitter och pillar med en artikel till Vasalöparen tillsammans med min laptop och ett glas rött. Husets vin i Tjeckien lämnar en hel del övrigt att önska, men det fyller sin funktion. Jobb, rödvin, sen kväll och hotell leder alltid till produktivitet.

Tuff banprofil i Jizerska Padesatka.

Väderprognosen påminner om banprofilen.

Vi har precis kommer ned till Liberec i två bilar (17 timmar uppdelat på två dagar), där långloppet Jizerska Padesatka avgörs för 44:e gången i år. Och för gången är det fullt. 5000 pers. Jag är här med ett gäng från Ulricehamn med sju glada skidåkare som ska åka 50 km K: skåningen Linus Larsson, Craft-mannen Mattias Karlsson, boråsaren Alexander Westberg, biceps-Martin Henricsson, tennis-Mattias Nygren, Nossebro-Marie och jag. UIF:arna Lars Karlsson och Anders Henricsson fixar markservicen.

Tuff banprofil i Jizerska Padesatka.

Tuff banprofil i Jizerska Padesatka.

Det ska bli riktigt roligt att åka, men jag är lite osäker på skidorna. Förra säsongen hade jag inga bra klassiska skidor, så jag har med mig två nya par, båda oprövade med klister. Kruxet med klister är att spannet kan vara för lågt, och då skiter sig glidet. I morgon ska jag valla upp båda paren och se vilket som går bäst och därefter blir inlämnade till Anders Henricssons vallaservice.

Tjeckiskt regn
Klister förresten. Jo, tack, +2 grader och regn nu på fredagskvällen! På söndag ska det bli någon minusgrad. Det kan bli spännande nedförsbackar.

Formen känns god. Gårdagens Tranemoloppet var säsongens första riktiga klassiska tävling (om man bortser från en sprint och tre träningstävlingar) och jag blev 4:a, 2,25 min efter segraren Dan Moberg. Förra året var jag 4,13 min efter, så det är kul att se det går bättre med rullskidsträning än utan. Men jag är fortfarande betydligt bättre i skejt än klassiskt. Hatten av för biceps-Martin Henricsson i Tranemoloppet. Den läkarstuderande småbarnspappan tränar 3 gånger i veckan och var 21 s efter Markus Jönsson. Respekt! Resultat.

Ida och cykel
Crawlen går fortsatt framåt, om än från en låg nivå. I onsdagens test i Borås Simarenas 50 m-bassäng simmade jag 400 m, 200 m, 100 m med 1 min vila på dessa tider:
400 m: 7.45 min
200 m: 3.45 min
100 m: 1.49 min
Martin Josefsson var 7, 14 och 9 s före mig.

Nu är årets presumtivt bästaste långweekend inbokad. Ida och jag ska Ryan Air-flyga till Milano för att se finalen i Giro de Italia och vandra i bergen. Och tro det eller ej, det var Ida som ville se Girot. Snacka om lyckad indoktrinering.

Ida och jag senast det begav sig. Ryan Air/tält/hyrbil i Andorra tillsammans med Tour de France 2009.

Ida och jag senast det begav sig. Ryan Air/tält/hyrbil i Andorra tillsammans med Tour de France 2009.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning, Skidor. Bokmärk permalänken.

4 svar på Regn inför Jizerska Patesatka

  1. Grymt kört i Tranemo Erik! Hoppas det går lika fint i helgen, kom ihåg vad jag sa nu ta rygg på Grycksbo-expressen… 🙂 kör hårt!

  2. skidgurra skriver:

    God tur till er allihop!! hälsa Doffe!!

  3. Matilda skriver:

    En sak är ju i varje fall säker för dig 2011, ditt cykelår kommer bli grymt!! Du får ta lite schyssta bilder när ni kikar på Girot!

  4. Löwet skriver:

    Ruskigt bra kört!

Kommentarer är stängda.