Jönsson är slagen!!!

Jag är en privilegierad varelse. Jag får jobba med det jag tycker är roligast i världen. Att få intervjua OS-guldmedaljörer, fota världsmästare,  skriva träningsprogram med Vasaloppsvinnare, resa till mysiga skidorter och jobba som instruktör för tokmotiverade motionärer är en surrealistisk lyx. Som jag njuter av helt emot Jantelagens föreskrifter.

Men det kan vara rätt tufft ibland. Denna vecka har jag legat i jobbkoma, vilket innebär nackont och stress. Vasalöparen ska snart gå i tryck och skidkurserna och privatlektionerna har hopat sig. Då blir arbetsdagarna ordentligt långa och träningspassen väldigt få.

2:a efter Marcus Johansson
Men veckans fysiska vila verkade ha gjort gott. För idag hände det. Det jag väntat på sedan “comebacken”. JAG SLOG MARKUS JÖNSSON!!! Jag och Markus gick på skidgymnasiet ihop och var mycket jämna där. Jag är född -82 och han -81, men efter juniortiden drog jag till USA och vi slutade tävla mot varandra. Jag lade ned skidåkningen 2006 och sedan jag började tävla igen har jag hela tiden fått frågan när jag ska slå min gamle vän. I år har frågan kommit nästan dagligen från gamla och nya skidvänner.

Förra året hade inte tränat någon rullskidåkning och då var jag aldrig nära att besegra Jönsson. Men i år har jag tränat riktigt bra sedan i april och idag hände det alltså. Med 4 sekunders marginal på Västergötland/Göteborgs DM 15 km F. Jag blev 2:a, 49 s efter snygge-Marcus Johansson. Jönsson trea och Emil Ekman och Johan Martinsson (pojkvän till Hanna Falk) delad 4:a. Resultat.

Erik Wickström och snygge-Marcus Johansson.

Erik Wickström och snygge-Marcus Johansson.

Loppet kändes bra och jag tog ut mig ordentligt. 90 % (171) i medel och 95 % (180) i max. Jag har inte tagit ett enda skejttag sedan Morapinglan för två veckor sedan, så skejtmusklerna var ordentligt utvilade.

Ida kör 25 km K
I morgon väntar Storebroloppet 50 km K utanför Vimmerby i +4 grader och regn. Jag önskar jag hade något rillverktyg. Det har jag ej, men det är i alla fall beställt sedan 2 dagar tillbaka. Efter att ha googlat, mejlat, pratat och ringt bestämde jag mig för Red Creek. Jag köpte ett set med 5 verktyg, läs mer om dessa här.

Ida ska åka 25 km K i sitt livs andra skidlopp i morgon. Det första var TjejVasan för två år sedan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jönsson är slagen!!!

  1. Mattias skriver:

    Du kunnde ju frågat mig……har ju en del prylar….!!!!!!

  2. Sofia skriver:

    Grattis!

  3. Vilken kung du är! Var ska detta sluta? Grattis ännu en gång Erik. Stort!

  4. Erik Wickström skriver:

    Tack! Z: Dumt jag inte tänkte på dig, vill minnas att du har ett rillningskit från Holmenkoll. Den som har flest prylar när den dör vinner. Eller flest hjul (cykel, skateboard, enhjuling, inlines, rullskidor etc ger många hjul).

Kommentarer är stängda.