Grattis Emil Ekman

Erik Wickström har tagit starten, kors i taket.

Erik Wickström har tagit starten, kors i taket.

Hallbys hemsida om Storebroloppet igår:

DM-guld till Emil Ekman
Hallbys nyförvärv Emil Ekman vann Storebroloppet överlägset i sin första DM-tävling som senior. Distriktsmästerskapen 50 km K avgjordes i samband med långloppet strax söder om Vimmerby under söndagen.

–          Jag kände redan efter 2 mil att jag skulle vinna, säger den annars så försiktige och ödmjuke Emil.

Målgång i Storebroloppet med Hallbys nya, fina klubbdräkt.

Målgång i Storebroloppet med Hallbys nya, fina klubbdräkt.

Tidigt i loppet bildades det en kvartett av åkare bestående av Ekman (Hallby), Oskar Lund (Hallby), Erik Wickström (Hallby) och Joakim Åleheim (Nybro), till vardags elitcyklist i Borås CA. Erik, som inlett säsongen mycket starkt och var lite av förhandsfavorit, hade en tung dag och fick släppa efter ca 25 km. En mil senare var Emil ensam i spåret och kunde enkelt vinna före Åleheim, med Lund och Wickström som 3:a och 4:a. Tre Hallbyåkare bland de fyra bästa alltså! Kul att Lund är tillbaks i spåret efter USA-resa och magsjuka. Han kommer garanterat åka ännu bättre senare i vinter.

I övrigt var Storebroloppet ett katastrofarrangemang. Det borde verkligen inte få ha kvar varken sin seednings- eller DM-status. Det fanns ingen information av spårkartor, banprofil, snötillgång, startled, snötillgång, startlistor etc på deras hemsida. Väl på plats hade de dragit upp spåren dagen innan, före ett snöfall. Första 10 km-varvet fick alla deltagare åka på ett led och spåra, resten av loppet var spåren förstörda och stavfästet obefintligt. Det fanns två spår i bredd i starten och runt banan var det till stora delar endast ett spår. Ta tag i detta Storebro Sport Club!

Erik, Oskar, Emil
Erik, Oskar, Emil

Laddad för träning
Jag hade ingen bra dag, men jag gjorde vad jag kunde i 25 km K. Jag var bara den 4:e bästa åkaren i tävlingen, jag har inga ursäkter. Men efter att jag blivit avhängd åkte jag i distanstempo in i mål. Jag kunde helt enkelt inte motivera mig och det var svårt att åka fort i de fantastiskt, katastrofalt dåliga spåren.

Jag har dock fått mycket lopp på sistone och nu känner jag mig fräsch för en ganska innehållsrik träningsvecka.

Storebroloppet enligt Polar:
Tid: 2,55 tim
Medelpuls: 136 (72 %)=mycket lågt
Maxpuls: 167 (88 %)=mycket lågt
Totalstigning på 50 km: 430 meter
Resultat

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Grattis Emil Ekman

 1. Andreas skriver:

  Hej!!
  Vilken bra blogg. Kan du dela med dig vilka övningar du tycker man ska köra på gymet för att bli en bättre stakare

  Andreas

 2. Erik Wickström skriver:

  Tack.

  På gymmet är det bra med ski-ergo (concept 2 stakmaskin), dips, chins, tricepsdrag, sit-ups upp-och-ner, slänga medicin boll i golv och mot vägg, plankan etc.

 3. Ski-erg är riktigt bra träningsredskap. Soft att kunna åka i distans tempo och endå blir 4:a… 🙂 Man börjar bli lite sugen på Marcialonga nu, inte långt kvar!

Kommentarer är stängda.