X-Kross – balla brillor

X-kross running

X-kross running

Jag åker skidor med två olika glasögon på vintern (inte samtidigt): Casco och X-kross. Casco-brillorna med sin stora skärm är bra, snygga och fräcka. Men jag måste säga att X-kross vinner i funktionalitet.

Casco Nordic Spirit

Casco Nordic Spirit

Vid extrem fukt, nederbörd, kraftig kyla och/eller vid mycket låg hastighet i uppförsbackar är X-kross bättre vad gäller imbildning. Det är i alla fall min bedömning efter många mils skidåkning med de båda modellerna. X-kross säljs bara som en typ av båge – i olika färger – och sedan väljer man linser beroende på aktivitet. Jag själv har running (transparent) och winter (tjock thermolins), men jag använder nästan aldrig winter i Borås. Den är tjockare för att i än högre grad motverka imbildning (behövs endast vid kallare temperaturer) och kommer i orange med en svart “ram”. Den låga vikten på glasögonen ökar från 27 g till 36 g, men jag upplever dom fortfarande inte på något sätt tunga.

Hur som helst storgillar jag X-kross med sin runninglins, hellre transparenta linser än oranga. Fin färg, lätta, sitter skönt och kommer med nackband. Funkar även bra i regn.

Lämnad i sticket
Simpasset i veckan blev psykologiskt tufft. Martin J förlustar sig i New York, så jag fick dra till Borås Simarena helt själv. Det blev 30 min simning och 35 min bastu istället för den normala uppdelningen på 65 min simning och 0 min bastu. Men crawlintervallerna gick bra och jag satte återigen personligt rekord på hundringarna. Snittiden sänktes till 1.43 min från tidigare 1.47 min.

Jag kollade precis startlistan för Ulricehamnsloppet. Många fina namn: Marcus Johansson, Samuel Norlén, Linus Larsson, Dan Moberg och Emil Ekman. Det blir nog svårt att nå pallen, men det ska i alla fall bli kul med långlopp i Västergötland.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Simning, Skidor. Bokmärk permalänken.

1 svar på X-Kross – balla brillor

  1. Tobias skriver:

    Låter avancerat

Kommentarer är stängda.