Landslaguppdrag i Östersund

Ryggen spökar. När jag var hos Osteopaten för två veckor sedan och fick laserbehandling för min ömma sätesmuskel rättade han till ryggen lite. Efter det stack jag direkt ut på min numera traditionsenliga ”torsdag med 3 h lugn K-distans”. Det var ingen bra idé. Efter ett besök hos en ryggman är kroppen mjuk och formbar. Det ledde till viss smärta som har hållit i sig och denna vecka har det påverkat träningen. Inte bra. Jag gick dit igår igen så han kunde knäcka och bräcka tillbaka allt som låg fel, och sedan höll jag mig väldigt passiv resten av dagen. Hoppas det blir bättre nu.

Andreas Svanebo kan det där med vintertriathlon.

Andreas Svanebo kan det där med vintertriathlon.

Vintertriathlon-EM i Östersund
Helgen 18-20 mars händer något skithäftigt. Jag har blivit uttagen att representera Sverige i vintertriathlon-EM i Östersund. Det ska bli riktigt roligt och spännande. Vi som kör för Sverige tävlar i ”elit”, medan vem som helst får ställa upp i ”age group”. Distanserna individuellt på lördagen är dessa:

–          6 km löpning på skidspår
–          10 km MTB på skidspår
–          8 km skejt

Jag har ringt och djupintervjuat den regerande mästaren Andreas Svanebo om träning, växlingar, fotkyla och val av däck och skor. Det kändes bra och nu laddar jag för stordåd både individuellt och i stafetten. Läs mer om tävlingen här.

Nya Fischer RCS Carbonlite

Nya Fischer RCS Carbonlite

I veckan har det som sagt blivit mindre träning än planerat pga ryggen, men passen har varit riktigt kul. Sol och blå extraoch bra sällskap: bland annat den ständigt tokglade skåningen Rickard Bergengren, som besöker sin mormor i Borås. Även min gymnasiekompis Sebastian Persson och en man som heter Classe Ö. Classe hade jag aldrig träffat förr, men han körde på de nya Fischer RCS Carbonlite som har lanserats lagom till skid-VM. Finns bland annat att köpa på Ski and Run i Göteborg. Jag stoppade honom och fick pröva skidorna några kilometer. De kändes bra. Sedan bjöd Classe – som varit elitseriemålvakt i 10 år – på kaffe i sin husbil som står parkerad på Borås skidstadion.

Om några timmar drar Idas far, min blivande svåger Nille och jag till Dalarna för att åka KortVasan. Dagen efter är det brudarnas tur i TjejVasan. Sedan stannar jag i Mora/Sälen hela nästa vecka och åker ett långlopp med målgång i Mora söndagen.

Jag vill också passa på att lägga upp en bild på en fantastiskt god kaka, allt för glädja Yksel, Linnea och Ida. Något av det bästa med att vara borta varje helg är att det finns häftiga saker i kylskåp och skafferi när man kommer hem på söndagarna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

7 svar på Landslaguppdrag i Östersund

 1. Fredrik skriver:

  Låter som du har ett nice liv 🙂

  Har du satt i stålsickeln i belaget ännu?

  Jag ska få mina lagg preppade av primateria Mats Larsson, enligt de senaste metoderna. En klubbkompis känner honom nämligen. Ska bli intressant att prova på vasan.

  O enligt min kollega kör 2 av de bästa i ski classics på denna metod(primateria) nu…utan paraffiner på glidytorna…coolt. De skall även köra det på vasaloppet.
  Det läggs tydligen bara ett lager fluid som topp.

  Vallatillverkarna får se upp om några år tror jag.

  Lycka till på Vasaloppet.

 2. Martin skriver:

  Men vad häftigt med EM…. det kommer du fixa med flaggan i topp!

 3. Linus skriver:

  Har du blivit låtskrivare på äldre dar?

  • Erik Wickström skriver:

   Låtskrivare? Vi spelade in en grym demo på ostämda gitarrer med tre rocklåtar på gymnasiet, men efter det har jag nog inte skrivit någon låt vad jag känner till.

   • Linus skriver:

    De va en Erik Wickström som skickat in en låt till vinterstudion som pops och elofsson framförde=)

 4. Yksel skriver:

  Hurra! Inget gör mig så glad som en härlig kakbild (utom kanske bilder på Nille). Lycka till i vasan.

Kommentarer är stängda.