Trevlig avslutning på skidskolan

En vinprovning, tre pizzaluncher och fem tårtfikor på fyra dagar. Med detta imponerande facit på fyra dagar har jag med all sannolikhet energikompenserat för hela Vasaloppet, inklusive uppvärmning. Lägg där till helvila på måndag och tisdag.

500 m kvar i Vasaloppet. Finländare i gult, Jens Arne Svartedal längre ned. Foto: Charlotte Raaum.

500 m kvar i Vasaloppet. Finländare i gult, Jens Arne Svartedal längre ned. Foto: Charlotte Raaum/Nisses SportBild.

Jag sprang en mil igår och simmade idag. Muskulärt känns det bra, bara lite stel i ryggen. Men jag är fortfarande sliten, alltså Vasaloppsbakis (källa Adam Steen). Simpasset blev i alla fall långt: 1h 20min. Så länge har jag inte varit i ett badhus sedan jag lekte i rutschkanan för 15 år sedan. Det jag håller på med nu tangerar i och för sig kanske också lek.

Vi har ökat programmet från 2600 m till 3500 m. Fortfarande är det en gång i veckan som gäller, fr o m april ökar vi. Triathleten Robert Malmberg, som släcker bränder tillsammans med Samuel Norlén i Borås, joinade Martin och mig idag. Båda killarna är snälla trots att de simmar ifrån mig. Så här ser vårt träningspass ut.

Erik och Martins simpass

 • 200m bröst lugnt
 • 10*100m (sammansatt), 30 s vila
 • 4*50m (1: a och 3:e 25/25 hö/vä, 2:a och 4:e 25/25 knytnäve/öppen), 10 s vila
 • 4*50m (sammansatt, accelererande), 20 s vila
 • 100m bröst lugnt
 • 6x100m (1x paddlar, 1x paddlar dolme, 1x dolme, 1x dyna, 1x dyna fenor, 1x fenor), 20 s vila
 • 4*50 m (fenor paddlar), 20 s vila
 • 100 m bröst lugn
 • 2*150 m (var 3:e och 6:e 25:an max), 20 s vila
 • 10*50 m, 20 s vila
 • 100m bröst lugn

Totalt 3500 m, varav 3000 m crawl

Trött i mål. Foto: Nisse Schmidt.

Trött i mål. Foto: Nisse Schmidt.

Nu till helgen är det förlovningskalas hos Idas syster Erika, nästa helg vintertriathlon-EM i Östersund och helgen efter det SM-stafett i Piteå. Sedan är det en helg utan text i Outlook-kalendern. Säsongen avslutas med SM-femmilen i samband med Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna 11 april. Det är skejt, min favoteknik, så jag siktar på topp 25.

Underbara adepter
I måndags hade vi avslutning på skidkurserna. Varje måndag i åtta veckor jag har lett två grupper med 15 personer i varje, en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp. Det har varit fantastiskt kul och inspirerande, framförallt att se hur alla förbättrar sig. Även halvtimmen i vallaboden innan träningen har genererat många skratt och trevliga möten.

Tomas, Madde och Bosse. Madde vann ett specialpris, en Din Kondition-mugg.

Tomas, Madde och Bosse. Madde vann ett specialpris, en Din Kondition-mugg.

Sista gången hade vi träningstävling. Man fick välja mellan att köra ett eller två varv på konstsnöspåret på Borås skidstadion, 4 km. Jag tog ingen tid, utan det viktigaste var att testa på att pressa sig själv utifrån egna förutsättningar.

Efteråt hade vi prisutdelning med fina priser från Intersport (stort tack Eddie) och tårtkalas. Ida hjälpte till att koka kaffe och hålla i diverse trådar som hon gör mycket bättre än jag. Stämningen var på topp.

Eleverna hade gått ihop och köpt en present åt mig. Jag blev väldigt förvånad och faktiskt lite rörd. Att det sedan visade sig vara en flaska Amarone-vin, som görs på Corvinadruvor i Italien, gjorde inte saken sämre. Att kvalitetsmässigt jämföra ett Amarone-vin mot en 70 kr-flaska är ungefär som att jämföra cerapulver mot lågfluor vid hög luftfuktighet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning, Skidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Trevlig avslutning på skidskolan

 1. Nille skriver:

  underbar amarone recension! bengt frithiofsson kunde inte (och har inte) sagt det bättre! 🙂

 2. JOHN skriver:

  Att du även är grym på att simma finns det ju inget tvivel om! För en annan som aldrig simmar blir det lite förvirrat när ordet “dolme” helt plötsligt dyker upp i detta sammanhang. Fantasin skenar iväg något och jag skrattar lite för mig själv, men allvarligt talat, vad är detta?

  Amaronevin är förmodligen det bästa som finns av de drycker som innehåller alkohol. Tyvärr så fattar jag inte liknelsen. Måste vara väldigt trög eller dåligt insatt kanske 🙂

Kommentarer är stängda.